Bilecik Belediyesi oylama sonucu yeni başkanını seçti!

Bilecik Belediye Başkanı'nın geçici görevden alınmasının ardından istifasının verildiği duyurulmuştu. Bunun üzerine yapılan oylama sonucunda yeni belediye başkanının belli olduğu ifade edildi.

Bilecik Belediyesi oylama sonucu yeni başkanını seçti!

Geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi'nde gündeme gelen rüşvet iddialarının ardından başkanlık görevinden geçici süre ile uzaklaştırılan Semih Şahin istifa etmişti. İstifanın ardından yerine gelecek olan ismin kim olacağı hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Bu çerçevede bugün toplanan kurulda yeni belediye başkanının belli olduğu öğrenildi.

YENİ BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI BELLİ OLDU!

Mustafa Sadık Kaya'nın başkanlık yaptığı toplantıda ilk olarak Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışma sonucunda şehit olan askerlerimiz için saygı duruşu gerçekleştirilerek ardından da İstiklal Marşı okundu.

Gizli oy açık tasnif usulü ile gerçekleştirilen başkanlık seçimi CHP'li 11, AK Parti'li 6, MHP'li 4, İYİ Partili 2 ve bağımsız 2 üyeden oluşuyordu.

İlk turda, başkan adaylarından CHP'li üye Melek Mızrak Subaşı'na 11, AK Parti'li Hasan Cinit'e 10, İYİ Partiden istifa eden bağımsız Mustafa Sadık Kaya'ya 4 oy çıktı. İkinci turda da oylama aynı olurken salt çoğunluğun yeterli olduğu üçüncü turda Cinit adaylıktan çekildi. Bunun üzerine 11 oy alan Melek Mızrak Subaşı'na karşı 14 oyla Mustafa Sadık Kaya yeni belediye başkanlığına hak kazandı.

Seçilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Kaya, "3 defa başkanlık divanına başkanlık ettim, bu sefer ben aday oldum. Bilecik için hayırlı olsun. Bilecik'in ne ihtiyacı varsa paralar oraya harcanacak. Bunu Bilecik halkının bilmesini istiyorum. Bilecik için el ele verip çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

SONRAKİ HABER