Başkent Ankara'da 4,3 milyonu aşkın seçmen bulunuyor!

Yerel seçim süreci hızla işliyor. Yerel seçimlere girecek olan adayların açıklamaları yakından takip edilirken illere göre seçmen sayısı verileri de açıklanmaya devam ediyor. Bu çerçevede Başkent Ankara'daki seçmen sayısı da belli oldu.

Başkent Ankara'da 4,3 milyonu aşkın seçmen bulunuyor!

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için süreç işliyor. Yerel seçim süreci hızla devam ederken adayların ve parti liderlerinin açıklamaları da yakından takip ediliyor.

İllere göre seçmen sayısı büyük bir merakla araştırılırken yapılan bir son dakika açıklaması ile detaylar belli oldu. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimi işlemeye devam ederken seçime katılacak adaylar netleşti. Bununla birlikte merak edilen seçmen sayıları da illere göre belli olmaya başladı.

BAŞKENT ANKARA'DA SEÇMEN SAYISI BELLİ OLDU

Seçime katılacak siyasi partilerin belirlenmesi, belediye başkan adayı listelerinin 3 Mart 2024 tarihinde kesinleştirilmesinin ardından 31 Mart'ta oy kullanabilecek seçmen sayıları da belirlendi. Başkent Ankara'nın kayıtlı seçmen sayısı da son dakika olarak açıklandı.

Başkent Ankara'da 4,3 milyonu aşkın seçmen bulunuyor!

Ankara'da ikamet eden seçmenler, 31 Mart Pazar günü büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarını seçmek için oy kullanacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19'u siyasi parti, 5'i bağımsız olmak üzere toplam 24 aday yarışacak.

Başkent Ankara'da 4,3 milyonu aşkın seçmen bulunuyor! - Resim : 2

2023 yılı 14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi 4 milyon 282 bin 718 olarak belirlenen Ankara'nın seçmen sayısı, yaklaşık bir yılda 22 bin 153 artış gösterdi. Ankara İl Seçim Kurulundan alınan bilgiye göre Ankara'da 4 milyon 304 bin 871 kayıtlı seçmen bulunuyor. 31 Mart tarihinde kaç seçmenin oy kullanacağı da merak ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER