BAKAP'ın açılışında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan adaylık açıklaması! Birlikte yürüyecek miyiz?

Türkiye'nin en büyük tarım kampüsü ve dinlenme alanını başkente kazandırmak için BAKAP projesini hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, beklenen açılışı bugün gerçekleştiriyor. Yapılan açılışta ABB Başkanı Yavaş'tan adaylık açıklaması geldi.

BAKAP'ın açılışında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan adaylık açıklaması! Birlikte yürüyecek miyiz?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kente yeni değerler kazandırmaya devam ediyor. Şeffaf, hak ve insan odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın girişimleri ile kente Cumhuriyetin 100'ncü yılında Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve dinlenme alanı kazandırıldı. ABB, Gölbaşı ilçesi Karaoğlan Mahallesi’ndeki atıl araziye kurulan Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Tarım Kampüsü ve Dinlenme Alanı'nı 16 Eylül Cumartesi günü yatığı açılışla Ankara halkıyla buluşturdu.

BAKAP'ın açılışında kürsüde eşi ile birlikte yer alan ABB Başkanı Yavaş, alanla ilgili bilgiler verdi. Haberankara.com ekibi olarak açılışı sahadan takip ederken ABB Başkanı Yavaş'ın kürsüdeki konuşmasından detayları derledik.

ABB BAŞKANI YAVAŞ, BAKAP AÇILIŞINDA ADAYLIK AÇIKLAMASINDA BULUNDU

ABB Başkanı Yavaş'ın katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

''Kıymetli Ankaralılar, Şimdi burayı dikkatle dinlemenizi rica ediyorum

Belediyecilik; yıllarca 1.7 dolara, yani 45 liraya su satıp, halktan alınan fazla parayla Ankapark gibi hayali projeler yapmak değil, halk için çalışıp BAKAP gibi üretim alanları açmaktır.

Belediyecilik; çöp projelere, plastiklere, betonlara, dinozorlara milyon dolarları gömmek değil; çalışarak, üreterek, nitelikli alanlar oluşturarak kente yüzyıllar boyunca milyon dolarlar kazandıracak projeleri hayata geçirmektir.

Kimileri tarlayı arsaya çevirip rant üstüne rant götürürken kimileri de arsayı tarlaya çevirir, üretir; parayı değil, ülkesini düşünür. İşte bizim farkımız budur… İşte bizim vizyonumuz budur… Biz betonda değil, yeşilde yarışmaya devam edeceğiz. Eski dönemde, 25 yılda kentimize yapılan yeşil alanı biz 5 yılda Ankara’ya kazandırmış olacağız.

Bu vizyonla, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da Başkentimizi yönetmek için yola çıktık. Kimseyi ayırt etmeden, kimseyi ötekileştirmeden, oy hesabı yapmadan Ankara’mıza bir dönem daha hizmet etmek istiyoruz.

Buradan tekrar ilan ediyorum. Bizler, bir yandan projelerimizi hayata geçirirken bir yandan da “çalıyor ama çalışıyor” kavramını, bu milletin hafızasından söküp atacağız. Çalmadan da çok çalışıldığını herkese göstermeye devam edeceğiz.

Değerli hemşehrilerim, bu yolda, beş yıl daha birlikte yürümeye devam edecek miyiz?

Mazlumun, mahzunun, yetimin hakkını gözeterek, kentimizi hep birlikte yönetmeye devam edecek miyiz?

Şeffaf, katılımcı, hesap veren ve halkı önceleyen Belediyecilik anlayışına devam edecek miyiz?

Gücümüzü sizlerden alıyoruz. Size inanıyoruz, size güveniyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz.

Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir hale hep birlikte getireceğiz.

Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanının Ankara’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah’a emanet olun''

Başkan Yavaş, bir kez daha 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday olacağını bildirerek destek istedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER