Bakanlar 2 Nisan boykot kararına tepki gösterdiler

2 Nisan için yapılan boykot çağrısına çok sayıda bakan tarafından tepki gösterildi. Bakanlar yaptıkları açıklamalar ile vatandaşları boykota uymamaya davet ettiler.

Bakanlar 2 Nisan boykot kararına tepki gösterdiler

Türkiye’de son dönemlerde yaşanan olaylar neticesinde tartışmalar devam ediyor. İBB’ye yönelik soruşturmaya yönelik tepkiler kapsamında düzenlenen gösterilerde 301 üniversite öğrencisi tutuklanmıştı. Bu tutuklamaya yönelik üniversite öğrencileri tarafından boykot kararı alınarak yanıt verildi. Bu boykot kararına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de destek oldu. Boykot kararı gereği 2 Nisan Çarşamba günü ticaretin durdurulması hedefleniyor. İnsanlardan alışveriş yapmamaları ve para harcamamaları isteniyor.

Alınan boykot kararına ise bazı bakanlar yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdiler. Bu bakanlar arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bulunuyor.

BAKANLAR TEPKİ GÖSTERDİLER!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Üretim ve istihdam Türkiye’nin milli gücüdür. Bu gücü kırmaya çalışmak, milli markaları boykot çağrılarıyla zayıflatmaya çabalamak Türkiye’nin ortak geleceğine zarar vermektir. Türk milleti, feraset ve basiret sahibidir. Milletimiz bu tür oyunlara gelmez. Milletimiz arasında ayrıştırıcı söylemler üretenler, yine ve daima kendileri kaybedecektir" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bizler, emeğiyle büyüyen, üretimiyle güçlenen, birliğiyle yükselen bir milletiz. Toplumsal birliği bozmayı, Türkiye'ye kaybettirmeyi amaçlayanlara karşı dimdik duruyor ve bu zihniyeti reddediyoruz" dedi.

Bakanlar 2 Nisan boykot kararına tepki gösterdiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, "Çalışanın, üretenin, ihracat yapanın yanında olmaya devam edeceğiz. Sorumsuz çağrılarıyla emekçilerimizin, istihdam oluşturan girişimcilerimizin ve sanayicilerimizin ekmeğiyle, helal kazancıyla oynamaya çalışanlar asla amacına ulaşamayacaktır" dedi.

Boykot ile ilgili olarak gün boyu vatandaşların takınacakları tavır şimdiden merak edilmeye başlandı. Ekonomistlerin yaptıkları değerlendirmelere göre Türkiye’de yapılan günlük harcamanın 50 milyar lirayı buluyor ve bunun bir günlük sekteye uğramasının sembolik anlamı olacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER