Bakan Yumaklı 81 ilde yemekhane ve kantin denetimlerine başladıklarını açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamasında Türkiye genelindeki yaklaşık 23 bin okul, yurt, etüt merkezi gibi yerlerin yemekhane ve kantinlerine denetimlerin başladığını açıkladı.

Bakan Yumaklı 81 ilde yemekhane ve kantin denetimlerine başladıklarını açıkladı

Bakan Yumaklı, yapmış olduğu açıklamasında denetimlerin 2 hafta süreceğini ifade etti. Devam edecek olan denetimlerde 81 ilin tamamında 8 binden fazla kişi görev alacak.

Çocukların sağlıklı gıdaya erişim için yeni bir denetim süreci başlattıklarını ifade eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı denetimlerde usulsüzlüklerin tespit edilmesi halinde en ağır cezaları uygulayacaklarını ifade etti.

BEŞTEPE’DE ZİRVE DÜZENLENDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İklim Ekonomisi Sürdürülebilir Tarım ve Su Kaynakları Yönetimi" zirvesine katıldı. Bakanlığın Beştepe’deki merkezinde düzenlenen zirvede, Türkiye ekonomisi açısından "iklim değişikliğinin etkileri" ve "sürdürülebilir tarım" konu başlıkları münazara edildi.

2050’DE DAHA FAZLA SU VE GIDAYA İHTİYAÇ OLACAK

Bakan Yumaklı yaptığı konuşmada, 1960 yılında dünya nüfusunun 3 milyar, bugün ise 8 milyar olduğunu belirterek gelecek 26 yıl içerisinde nüfusun 10 milyarın üzerine çıkmasının beklendiğini söyledi. Nüfusun artması dolayısıyla gıda üretiminin de artması gerektiğini söyleyen Bakan Yumaklı, FAO verilerine göre 2050 yılında bugünden yüzde 50 daha fazla suya ve yüzde 70 daha fazla gıdaya ihtiyaç olacağını kaydetti.

TÜRKİYE GENELİ DENETİMLER BAŞLADI

Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması için bakanlığın tüm personelinin yoğun çaba sarf ettiğine dikkati çeken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şunları kaydetti:

"Buradan çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı gıdaya erişimi için yeni bir denetim süreci başlattığımızı da açıklamak istiyorum. Türkiye genelindeki yaklaşık 23 bin okul, yurt, etüt merkezi gibi yerlerin yemekhane ile kantinlerinde denetime başladık. İki hafta sürecek bu denetimler. 81 ilimizin tamamında 8 binden fazla arkadaşımızla denetimleri gerçekleştirmiş olacağız. Denetimlerde uyumsuzluk tespit ettiğimiz durumda işletmeler hakkında en ağır cezaları uygulayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın"

Bakan Yumaklı bu kapsamda yaptığı açıklamasında çocukların sağlıklı gıdalara erişimi amacıyla yeni bir denetim sürecinin başladığını ve denetimlerin 2 hafta boyunca Türkiye genelinde devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER