Bakan Uraloğlu: Biz yasakçı bir zihniyet içinde değiliz

Geçtiğimiz ay Türkiye'de milyonları etkileyen bir olay yaşanmış ve Instagram'a erişim engeli gelmişti. Yaşanan bu durumun günlerce sürmüş ve Bakan Uraloğlu o dönemin en çok takip edilen isimlerinden olmuştu.

Bakan Uraloğlu: Biz yasakçı bir zihniyet içinde değiliz

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok kullanılan sosyal medya hesapları arasında yer alan Instagram'a katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle erişim engeli gelmişti. Filistin yanlısı paylaşımları kaldırdığı için bu adımın atıldığı şeklinde atılan karar 8. günde sonlandırılmıştı.

BAKAN, YASAK DÖNEMİNİ HATIRLATTI

O günlerin en birinci gündem maddesi olan bu olay sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yeni bir açıklama yaptı. AK Parti tarafından Kocaeli'nde düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Kampında konuşan Bakan Uraloğlu yasakçı bir zihniyet içinde olmadıklarını söyledi.

"9 GÜN NE KAYBETTİK?"

Bakan Uraloğlu: "Instagram'a erişim engeli getirdik. Gerçekten 9 gün ne kaybettik? Ya da kim ne zarar gördü? Elbette zarar gören bazı insanlarımız, ticaretle uğraşanlar olmuştu ama orayı gerçekten doğru kullanmamız lazım. Biz asla yasakçı bir zihniyet içerisinde değiliz ama toplumumuzun hassasiyetleri, kanunları, kuralları var. Onları hep beraber korumak, kollamak durumundayız" diyerek o döneme dair düşüncelerini ifade etti.

Instagram yetkilileri ile Türkiye defalarca bir araya gelmiş ve orta yol bulunmuştu. Bu durumdan günlük hayatta bu yerden ticaret yapan çok sayıda yer zarar görmüştü.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER