Bakan Tunç’tan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması! Naaşı önce İstanbul’a gelecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamasında İsrail askerleri tarafından şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinin ilk önce İstanbul’a geleceği daha sonra da memleketi Diyarbakır’a gönderileceğini söyledi.

Bakan Tunç, açıklamasının devamında İsrail askerlerinin şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi’nin haklarını savunacaklarını ifade eden Başsavcılık tarafından konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını da belirtti.

Ayşenur’un başından vurularak şehit edildiğini söyleyen Bakan Tunç, iç hukuk bakımından şehit Ayşenur’un hakkını sonuna kadar savunacaklarını ve bu alanda çalışmayı bırakmayacaklarının altını çizdi.

“ULUSLARARASI ANLAMDA ÇIKARMIŞ OLACAĞIZ”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin şehit edilmesi, katledilmesinden sorumlu olanlarla ilgili olarak bir soruşturma başlatmış durumdayız. Bu soruşturma kapsamında ilgili kırmızı bültenle yakalama taleplerimizi de uluslararası anlamda çıkarmış olacağız" dedi.

İsrail askerleri tarafından şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin haklarını her yerde savunacaklarını söyleyen Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İsrail askerlerince şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin hakkını savunacaklarını söyleyen Tunç, "Ayşenur Ezgi’nin maaşı önce İstanbul’a girdi oradan İzmir’e ve sonrasında da ailesinin isteğiyle Didim’de defnedilecek bu süreçte hukuki yollar var işletilmesi gereken öncelikle iç hukuktan kaynaklanan Türk ceza kanununun ilgili maddelerinden kaynaklanan yargı yetkisini kullanmamız gerekiyor burada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın bu konuda yetkili ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin şehit edilmesi, katledilmesinden sorumlu olanlarla ilgili olarak bir soruşturma başlatmış durumdayız. Bu soruşturma kapsamında ilgili kırmızı bültenle yakalama taleplerimizi de uluslararası anlamda çıkarmış olacağız, talep etmiş olacağız. Yakalanmasını isteyeceğiz çünkü orada bazı tespitler var. Ayşenur kardeşimiz başından vurularak şehit edildi ve edenlerle ilgili görüntüler var her şey orada deliller elimizde. Bu anlamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığını bir soruşturma başlattı ve iç hukuk bakımından sonuna kadar onun hakkını hukukunu koruyacağız aynı zamanda uluslararası sistemde de onun hakkını korumak için çalışacağız" dedi.

NE OLMUŞTU?

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan İsrailli yerleşimcilere karşı katılmış olduğu bir protestoda başından vurularak şehit edilmişti. Eygi’nin cenazesinin ilk olarak İstanbul’a geleceği daha sonra da memleketine gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: İHA