Bakan Tunç'tan 8. Yargı Paketi hakkında son dakika açıklaması! Uyum düzenlemeleri var

Bir süredir merakla beklenen 8. Yargı Paketi'ne ilişkin olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son dakika açıklamalarına yer verdi. Bakan Tunç, sürece dair bilgi verirken konunun TBMM'de görüşüleceği tarihe ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç'tan 8. Yargı Paketi hakkında son dakika açıklaması! Uyum düzenlemeleri var

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir süredir vatandaşların yakından takip ettiği ve hakkında pek çok soruya yanıt aradığı 8'nci Yargı Paketine ilişkin konuştu. katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Tunç, 8. Yargı Paketi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine geleceği tarihe dair de açıklama yaptı.

Konuşmasında ilk olarak uzaya çıkan ilk Türk Alper Gezeravcı'dan bahseden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ardından yargı paketine dair merak edilenleri yanıtladı.

8. YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

8. Yargı paketine dair merak edilenlere yanıt veren Bakan Tunç, paketin henüz taslak halinde olduğunu ifade ederek yakın zamanda vekillere sunulacağını belirtti. Yargı paketi üzerinde uzun süredir çalışma yaptıklarını belirten Adalet Bakanı Tunç, ”Takvim çok uzamaz. Meclis ara vermeden, Şubat sonu gibi Meclis'te görüşülür.'' diyerek dikkati çekti.

Bakan Tunç'tan 8. Yargı Paketi hakkında son dakika açıklaması! Uyum düzenlemeleri var

‘’Çok sayıda kanunda değişiklik yapılıyor. Uyum düzenlemeleri var. Toplumda cezasızlık algısı yaygın. Bunu ortadan kaldıracak düzenlemeler var.'' diyen Bkaan Tunç;

‘’İki yıl ceza alan biri bunun şartlı salıverilmesi bunun yarısıdır. Bazı suçlarda dörtte üçtür. 2 yıl ceza alan biri 1 yıl sonra şartlı salıverilme süresi dolar. Denetimli serbestlik de 1 yıl. Öyle olunca hiç cezaevinde kalmamış olur. 1 yıllık denetimli serbestlik yerine oran getirmek istiyoruz. 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz. Ceza ile oranlı denetimli serbestlik getirilsin istiyoruz” diye konuştu.

Bakan Tunç'tan 8. Yargı Paketi hakkında son dakika açıklaması! Uyum düzenlemeleri var - Resim : 2

Şubat ayının sonu için yeşil ışık yakan Bakan Tunç'un açıklamalarının ardından düzenleme için gözler bu kez TBMM'de şubat ayının sonunda yapılacak olan görüşmeye çevrildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER