Bakan Tunç: "Tüm hedef terörsüz bir Türkiye"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Genel Merkezi önünde basın mensuplarının yöneltmiş olduğu sorulara yanıt verdi. Hedefin terörsüz Türkiye olduğunu aktaran Bakan Tunç, heyetteki DEM Partililerin yarın bir görüşme yapacaklarını hatırlattı.

Bakan Tunç: "Tüm hedef terörsüz bir Türkiye"

DEM Partililerin 28 Aralık ve 22 Ocak tarihlerinde iki defa görüşme yaptıklarını ifade eden Bakan Tunç, bakanlık olarak görüşme izni verdiklerini dile getirdi. Üçünü görüşme için talebin bugün bakanlığa geldiğini belirten Tunç, görüşmenin yarın yapılacağını söyledi.

Bakan Tunç, basın mensuplarının yöneltmiş olduğu “terör örgütü liderinden açıklama bekleniyor mu?” sorusuna yanıt verdi. Yarın yapılacak 3’üncü görüşme sonrasında gelişme olabileceğini ifade edildi.

"BAŞLAYAN BİR ÇALIŞMA VAR"

Bakan Tunç, "Açıklamanın şekline ilişkin bazı tartışmalar vardı. 'Yazılı mı olacak, görüntülü mü olacak' diye. Siz, bir önceki konuşmalarınızdan birinde mevzuatın izin vermediğini ifade etmiştiniz. O husustaki duruma nasıl yaklaşıyorsunuz?" şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi:

"Şimdi daha önce de açıkladığımız gibi hükümlülerin cezaevlerinde nasıl görüşecekleri, avukatlarıyla, yakınlarıyla nasıl görüşecekleri mevzuatımızda belli. Dolayısıyla hükümlünün cezaevinden video vasıtasıyla görüşmesiyle ilgili mevzuatımız buna uygun değil. Tabii bu çerçevede Sayın (Devlet) Bahçeli'nin grup konuşmasında bahsetmiş olduğu, başlatmış olduğu önemli bir çalışma var. Terörsüz Türkiye hedefi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrıya yönelik Sayın Bahçeli'nin bu konuşmasından sonraki iradesi ortada ve başlayan bir çalışma var.

Tüm hedef burada terörsüz bir Türkiye. Terörün tamamen sonlandırılması, 40 yıldan bu yana bu ülkeye çok büyük zarar veren terör örgütünün kendini feshetmesi, tüm hedef bu. Türkiye Yüzyılı'na girerken huzurlu bir geleceğe Türkiye'nin adım atması noktasında büyük bir çaba söz konusu. Bu çabanın terörün sonlandırılmasıyla gerçekleşmesi çok önemli ülkemiz açısından."

Yılmaz Tunç, terör nedeniyle 40 yıldan bu yana maddi ve manevi kayıplar yaşandığına dikkati çekerek, ülkenin gelişmesinin önündeki en büyük engelin terör olduğunu aktardı.

"ÖNEMLİ BİR AŞAMAYA GEÇİLMİŞ OLACAK"

Türkiye'nin terörün her türlüsüyle mücadele eden bir ülke konumunda olduğunu vurgulayan Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Yüzyılı'na başlarken önümüzdeki bu engeli kaldırma iradesi var. Bu konudaki çabalara değer veriyoruz. Bu konuda özellikle terör örgütünün feshine yönelik bir açıklama yapılacaksa, elbette ki bunun muhatabı, terör örgütü elebaşı bu açıklamayı terör örgütüne yönelik yapacak ve terör örgütü de silah bıraktığı, bu açıklamayı dikkate aldığı takdirde, ülkemizin terörsüz bir Türkiye'ye adım atması noktasında önemli bir aşamaya geçilmiş olacak."

Bakan Tunç, kendisine yöneltilen mevzuat değişikliğine ilişkin soruya da yarın DEM Partililerin görüşmelerini gerçekleştireceğini ve sonraki süreçte gerekli açıklamaların yapılabileceğini belirtti. Şu anda mevzuatta değişiklik ihtimalinin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER