Bakan Tunç açıkladı! Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde mağdur hakları, çocuk ve kadın hakları düzenlemeleri yer alacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çocukların adli süreçlerde korunmasının devletin en asli vazifesi olduğunu belirterek, "Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin içeriğini anlattı. Bakan Tunç açıklamasında önemli ifadelere yer verdi.

Bakan Tunç açıkladı! Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde mağdur hakları, çocuk ve kadın hakları düzenlemeleri yer alacak

Ülkemizde beklenen yargı reformu hakkında gelişmeler yakından takip ediliyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çocukların adli süreçlerde korunmasının önemine dikkati çekerek, "Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde mağdur, çocuk ve kadın haklarıyla ilgili düzenlemeler olacağına işaret etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Hakimevi’nde 3'üncüsü düzenlenen Mağdur Hakları Danışma Kurulu toplantısının açılışına katıldı. Açılışta bir konuşmaya yer veren Bakan Tunç, 2020 yılında yürürlüğe giren Suç Mağdurlarının Desteklenmesine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında mevzuat ve kurumsal yapının oluşması adına çalışmalar yürütüldüğünü ve uygulamaya yönelik faaliyetler gerçekleştirildiğini belirtti.

792 ÇOCUK GÖRÜŞME MERKEZİ FAALİYETTE

Kadınlar, çocuklar ve kırılgan grupların adli süreçte ikincil örselenmeye maruz kalmadan adli destek sağlanması noktasında kararname gereğince kurumsal bir yapının oluşturulduğunu dile getiren Bakan Tunç, çocukların teslimi konusunda getirilen yasal düzenleme ile çocukların bir meta olarak tesliminin önüne geçildiğini ve 792 çocuk görüşme merkezinin faaliyette olduğunu, bununla birlikte 115 bin 279 işlem gerçekleştirildiğini aktardı. Çocukların korunmasının önemli olduğunu ve özellikle boşanma süreçlerinde çocukların mağdur olmasını istemediklerini ifade eden Bakan Tunç, "Çocuğun üstün yararı bizim için çok önemli. Onların üstün yararı için çocuk görüşme merkezlerindeki işleyişin daha verimli olması, hem de diğer adli süreçlerde onların korunması devletin en asli vazifesi.

bakan-tunc-acikladi-yargi-reformu-strateji-belgesinde-magdur-haklari-cocuk-ve-kadin-haklari-duzenlemeleri-yer-alaca.jpg

Çocukların korunması önemli. Çocuklar özellikle çevresindeki tehlikelere karşı en savunmasız kesim. Her türlü kötülüğe, istismara karşı çocukları korumak Anayasamızın da gereği" değerlendirmesinde bulundu.

"CEZALARIN ARTTIRILMASI YETMİYOR"

Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı'na ilişkin çalışmaları aktaran Bakan Tunç, "Geçmiş dönemde Meclis'in çalışma takvimi ve deprem gibi sebeplerle hayata geçiremediğimiz hedefler var. Bunları da içine alacak ve yeni ihtiyaçlara göre hazırlayacağımız Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde özellikle mağdur haklarıyla, çocuk ve kadın haklarıyla ilgili düzenlemeler olacak.'' dedi. Kadına karşı şiddetin önlenmesinin en önemli konulardan biri olduğuna işaret eden Bakan Tunç, ''Kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili olarak tüm bakanlıklarımızın her birine ayrı ayrı düşen görevler var. Tabii sadece cezaların arttırılması yetmiyor. Önleyici tedbirler noktasında da koordinasyonun sağlanması gerekiyor.'' ifadelerine yer verdi. Yargı Reformu Strateji Belgeleri ve İnsan Hakları Eylem Planlarında da özellikle kadın ve çocuk haklarıyla ilgili yeni hedeflerin olacağına değindi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER