Bakan Tekin, 81 ilin valileri ve milli eğitim müdürleriyle görüştü

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 - 2025 eğitim öğretimi yılı öncesi hazırlıklara tüm hızı ile devam ederken bu kapsamda 81 ilin valileri ve milli eğitim müdürleriyle çevrimiçi toplantıda bir araya geldi.

Bakan Tekin, 81 ilin valileri ve milli eğitim müdürleriyle görüştü

2024 - 2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, düzenlenen çevrimiçi toplantı ile 81 ilin valileri ve milli eğitim müdürleri ile bir araya geldi. Toplantıda Bakan Yusuf Tekin, önümüzdeki eğitim öğretim yılının daha sağlıklı geçmesi için görüşmelerde bulundu.

BAKAN TEKİN'DEN ÇEVRİMİÇİ TOPLANTI!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 ilin valileri ve milli eğitim müdürleriyle çevrim içi toplantıda bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Tekin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ev sahipliğinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında İçişleri Bakanlığı GAMER Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen çevrim içi toplantıda, 81 ilin valileri ve milli eğitim müdürleriyle görüştü.

Bakan Tekin konuşmasında, daha sağlıklı bir eğitim öğretim yılı geçirmek üzere geçen yıl olduğu gibi 2024-2025 eğitim öğretim yılında da bir dizi önlemler aldıklarını hatırlattı. Tekin, Bakanlık olarak yaptıkları değerlendirmeler sonucunda bu yıl eğitim öğretim yılı başlamadan önce 2024-2025 eğitim öğretim yılında yürütülecek faaliyetlere ilişkin genelge, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline ilişkin genelge, 24 Kasım Öğretmenler Günü haftasına ilişkin genelge ve okullarda şiddetin önlenmesine ilişkin olmak üzere toplam 4 genelge yayımladıklarını belirtti.

Eylül ayında başlayacak olan 2024 - 2025 eğitim öğretim yılında bu sene 3 konunun ana gündem maddesi olacağını belirten Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ve ailelerin çocuklarının eğitimi sürecinde daha aktif rol alması konularını gündemde tutacaklarını dile getirdi. Başka ülkelerin modelleri yerine artık Türkiye modeli geliştirileceği vurgulandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER