İş gücünü faydalı ve nitelikli bir şekilde artması adına devlet ve özel sektör temsilcileri hamlelerini yapıyor. Ekonomi başta olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı istihdamın yeterli düzeyde sağlanmaması rakamlarında istenen seviyelerde olmamasına neden oluyor.
Bu duruma bir örnek olarak göze çarpan İşsizlik rakamları Türkiye'de son dönemde azalma eğilimindeydi. Yüksek düzeyde olmasa da üst üste gelen olumlu verilerin ardından son rakamlarda bu oranın yüzde 0,7 arttığı ve 9,2 olduğu duyurulmuştu.
"KISA SÜRELİ OLUMSUZLUK"
Bu rakamın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten bir grafikli paylaşım geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden verileri değerlendiren Bakan Şimşek uyguladıkları programların "kısa süreli" olumsuz etkilerini gördüklerini söyledi.
Bakan Mehmet Şimşek "İşsizlik oranı haziranda yüzde 9,2’ye yükseldi ancak bu yıl OVP’den daha düşük ve tek haneli işsizlik oranı öngörüyoruz. Kalıcı refah artışı sağlamak için programımızı kararlılıkla uyguluyoruz. İşgücü piyasasının niceliği kadar niteliği de önemlidir. Bu kapsamda verimlilik artışı, beşeri sermayenin güçlendirilmesi ve dijital dönüşüme odaklanan yapısal reformlara ağırlık veriyoruz" dedi.
Uzun bir süredir ülke ekonomisinin iyiye gitmesi adına sert programlar hayata geçiriliyor. Ekonomik olarak zor dönemden geçen vatandaşlara sürecin iyi olacağına dair açıklamalar yapılıyor.