Bakan Şimşek'ten enflasyon sözleri: Düşüş daha çok hissedilecek

Türkiye yılın ikinci döneminin ilk ayının enflasyon oranını sabah saatlerinde öğrendi. Haziran ayında yüzde 71 olarak açıklanan enflasyon Temmuz ayı için yüzde 61 seviyelerinde gösterildi.

Bakan Şimşek'ten enflasyon sözleri: Düşüş daha çok hissedilecek

Enflasyonun azalma eğiliminde olduğunu gösteren bu verilerin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Söz konusu verileri sosyal medya hesabından yayınlayan Bakan Şimşek "Yıllık enflasyon düşüyor" dedi.

"PROGRAMLARIMIZIN OLUMLU SONUÇLARINI ALMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Bakan Mehmet Şimşek "Temmuzda aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı arttı. Yıllık enflasyon ise hazirana göre 9,8 puan azalarak yüzde 61,8'e geriledi. Ana hedefi dezenflasyon olan programımızın her alanda olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki düşüş daha çok hissedilecek" ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin fiyatlarda sürekli değişkenliği ortadan kaldırmak olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Fiyat istikrarını sağlayarak vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak artıracağız" şeklinde konuştu.

RAKAMLAR GÜNDEM OLDU

Enflasyon oranı ve buna bağlı veriler ile ilgili gelişmeler günün en çok konuşulan konuları arasında yer almaya devam ediyor. Konu ile ilgili devlet kurumlarına ek olarak özel sektörden de açıklamaların kısa zaman içinde gelmesi ön görülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda görüş bildirmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER