Bakan Şimşek'ten alacaklarınızı IBAN'la tahsil etmeyin uyarısı

Kayıt dışı alışveriş ve ticaret konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı geçtiğimiz aylarda harekete geçmişti. Vergiden kaçmak adına IBAN üzerinden ücret tahsili yapılması konuları konusunda Bakanlığın taviz vermediği bir kez daha Mehmet Şimşek tarafından hatırlatıldı.

Bakan Şimşek'ten alacaklarınızı IBAN'la tahsil etmeyin uyarısı

Ülkenin boşa giden gelirini hazineye kazandırmak ve yasal olmayan yollardan yapılan ticaret işlemlerini sonlandırmak adına Hazine ve Maliye Bakanı önemli adımlar atmıştı. Bu adımlardan birisi de işletmelerin sırf para kesintisi olmaması için ödemeleri IBAN üzerinden almalarının önüne geçmek olmuştu.

"İNCELEMELER DEVAM EDECEK"

Konu ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten yeni bir açıklama daha geldi. Hesaplarda kayıt dışı bir durum olup olmadığına dair araştırmaların devam ettiğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Hesaplara gelen paraların başkalarına ait olduğunu belirten kişiler ve firmalar yönüyle de incelemeler devam edecek" dedi.

Vatandaşlara uyarılarını sürdüren Bakan Şimşek "Alacaklarınızı vergi dışı bırakacak şeklide IBAN ya da banka hesapları üzerinden tahsilat yapmayın, kayıt dışı faaliyetlere ortak olmayın" şeklinde konuştu.

VERGİ KAÇAKÇILIĞINI ÖNLEME GİRİŞİMLERİ SÜRÜYOR

İşletmelerde IBAN üzerinden yapılan alışverişlerde çok büyük bir meblağda vergi kaçırılmış oluyor. Ülke ekonomisini daha iyi bir noktaya getirmek adına yapılan kayıt dışı ticareti önleme çalışmaları bu nedenle büyük bir önem taşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER