Bakan Şimşek: Tek firmaya 6 milyar ceza

Son aylarda alınan radikal ve ciddi politikalar konusunda geri adım atmayan Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı uygulamalar ile mesaj vermeye devam ediyor. Son yaşanan ve gündem olan büyük ceza sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakanlığın şakası yok: Kayıt dışı gelire 6 Milyar TL ceza kesildi

Türk ekonomisini önceki yıllardaki seviyesine getirmek adına çalışmalar devam ederken bir yandan da ekonomik asayişi sağlama adına denetlemeler sürüyor. Bu kapsamda ipleri elinde bulunduran Hazine ve Maliye Bakanlığı ses getiren bir ceza kesti.

SUÇ TESPİT EDİLDİ, İŞLEM YAPILDI

Edinilen bilgiye göre Hazine ve Maliye Bakanlığı kayıt dışı hasılat elde ettiği tespit edilen bir sigara firmasına tam 6 Milyar TL ceza kesti. Miktarın büyüklüğü ve bir kerede tek firmaya kesilmesi günün önemli gelişmeleri arasında yer aldı.

Vergi Denetim Kurulunun firmalar üzerinde yaptığı incelemeler sonucunda ortaya çıkan ceza ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklama yaptı. Bakan Şimşek X hesabı üzerinden ilgili haberi alıntılayarak "Kayıt dışılıkla her alanda etkin yöntemlerle mücadele ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek: Tek firmaya 6 milyar ceza

"YOĞUN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Her adımı takipte olduklarını ifade eden Bakan Şimşek "Büyük işletmelerin gerçek üretimlerini tespit etmek için yoğun randıman incelemeleriyle hammaddeden nihai ürüne giden süreci kontrol ediyoruz. Dürüst mükelleflerimizin her daim yanındayız, risk analizlerimizle kayıt dışılıkla yoğun mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Konu ile ilgili ilerleyen günlerde büyük miktarlı yeni ceza haberlerinin gelme ihtimali masada duruyor. Ekonomi piyasası Bakan Şimşek ve bakanlığa dair gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER