Bakan Şimşek duyurdu: Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapmış olduğu açıklama ile kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bakan Şimşek duyurdu: Kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak

Son dönemde kiracılar ile ev sahipleri arasında anlaşmazlıklar artarken özellikle de kira sözleşmeleri konusunda ciddi sorunlar yaşanmaya başlanmıştı. Bazı ev sahipleri kirada yüksek zam tavanını aşmak bazı ev sahipleri ise daha düşük kira gelir vergisi ödemek adına ikili kira sözleşmeleri düzenlemeye başlarken konu hakkında bir son dakika açıklaması da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapıldı.

KİRA SÖZLEŞMELERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN DÜZENLENECEK!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin artık e-devlet üzerinden yapılması için çalışmaların son aşamaya geldiğini duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılmasının önünün açılacağını bildirdi.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Reform niteliğinde önemli bir uygulamaya başlıyoruz. Kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılmasını sağlayacağız. Bürokrasiyi azaltarak vatandaşlarımızın işlemlerini kolay ve güvenli yapabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz.”

Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını sağlamak için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Düzenleme sayesinde bürokrasinin azaltılması sağlanırken işlemlerin daha kolay ve güvenli yapılması teminat altına alınmış olacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER