Bakan Memişoğlu’ndan TOBB Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı'nda önemli açıklamalar

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu bugün TOBB Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı’na katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Memişoğlu, Türkiye2nin sağlık sektöründe ana oyuncu olması gerektiğini belirtti.

Bakan Memişoğlu’ndan TOBB Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı'nda önemli açıklamalar

Türkiye’nin ana oyuncu olması halinde sağlık bilgisini üretmek, sağlığa ilişkin yeni şeyler sunulması gerektiğini ifade eden Bakan Memişoğlu, “Faz-1 çalışması yapacak herkesin arkasında duracağız. 'Ben yeni bir şey söyleyeceğim, yeni bir şey üreteceğim' diyen herkesin arkasında TÜSEB üzerinden ekosistem oluşturup duracağız" dedi.

Son 22 yıl içerisinde sağlık sektöründe önemli adımların atıldığını ifade eden Bakan Memişoğlu, sağlık sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörü olabileceğine inandıklarının da altını çizdi.

“ÇOK BÜYÜK YETENEĞİ OLAN İNSANLARIZ”

Türkiye'nin sağlık sektörünü dünya çapında bir noktaya taşımak için ortak hareket edilmesinin önemine vurgu yapan Memişoğlu, "Ben, iyi şeyler yapacak, üretimle ilgili her türlü çabayı harcayan her bir ferdin, kamu-özel-üniversite olsun destekçisi olacağıma size söz veriyorum. Bizler, Türk insanı fikir üretmekte, yeni bir şey yapmakta çok büyük yeteneği olan insanlarız." diye konuştu.

Memişoğlu, Türkiye'de sağlıkla ilgili çok büyük bir gelişim süreci yaşandığına dikkati çekerek, bu süreci dünya çapında bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirtti.

ULAŞILABİLİR SAĞLIK BAKANI

Bakan Memişoğlu, açıklamasının devamında kedisinin ulaşılabilir bir Sağlık Bakanı olduğunu ifade ederek, sektör temsilcilerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Temsilcilerin olası dilek, şikayet ve önerilerini iletebileceklerini belirten Memişoğlu’nun açıklamaları sonrasında toplantı basına kapalı olarak sürdürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER