Bakan Mahinur Göktaş nüfus azalmasına dikkat çekti: Askere gönderecek genç bulamayacağız

Türkiye'nin bir süredir gündeminden düşmeyen genç nüfus oranındaki azalma ile ilgili hükümet kanadından uyarı niteliğinde ifadeler gelmeye devam ediliyor. Ülkenin geleceğinin tehlikede olabileceğini işaret eden açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

Bakan Mahinur Göktaş: Askere gönderecek genç bulamayacağız

Ülkemizin uzun yıllar boyunca övündüğü özelliklerinden olan nüfusunun büyük oranının genç olduğu gerçeği artık tarihe karışıyor. Yaşlı nüfusunun artması ve doğurganlığın giderek azalması bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilmiş, bu durum "varoluşsal bir tehdit" olarak nitelendirilmişti.

Bakan Mahinur Göktaş nüfus azalmasına dikkat çekti: Askere gönderecek genç bulamayacağız

"20-25 SENE SONRA..."

Konu ile ilgili yetkili kurum olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önemli bir adım atmış ve halkı bilinçlendirmek için saha çalışmalarına başlayacağını duyurmuştu.

Yaşanan durum ile ilgili harekete geçilmesi adında bir çağrı da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan geldi. Ülkeyi bekleyen tehlikeyi açıklayan Bakan Göktaş "Durumun ciddiyetini anlatmak için şöyle bir örnek vermek isterim: Eğer bu trend bu şekilde devam ederse, bundan 20-25 sene sonra biz yeterince askere gönderecek genç bulamayacağız" dedi.

TÜRKİYE BU KONUDA YALNIZ DEĞİL

Akıllara ilk gelen genç nüfusun ekonomik kaygılardan dolayı evlenip çocuk yapmaktan uzak durduğu konusuna değinen Bakan Mahinur Özdemir Göktaş "Bazı ülkeler, maddi teşviklere rağmen doğurganlık oranlarını artıramadı" diyerek olayın farklı yönlerine de dikkat çekti.

Konu ile ilgili devlet ve özel kurumlar tarafından yeni adımlar atılması ön görülüyor. Ülke geleceğinin üzerinde tehdidin nasıl giderileceği merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER