Bakan Kurum: Devlet 11 ilde 200 bin konutu yıl sonuna kadar teslim edecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde inşa edilen konutlar hakkında yeni açıklamalarda bulundu. 2024 yıl sonuna kadar 200 bin konut daha teslim edilecek.

Bakan Kurum: Devlet 11 ilde 200 bin konutu yıl sonuna kadar teslim edecek!

6 Şubat 2023 tarihinde Cumhuriyet tarihinin en büyük depremini yaşayan Türkiye 50 binden fazla canını yitirirken 11 ilde binlerce bina yıkılmış ya da hasar alarak kullanılamaz hale gelmişti. Milyonlarca kişi deprem nedeniyle başka illere göç etmek zorunda kalırken devlet deprem bölgesini ihya çalışmalarına başlamış ve yıkılan binaların yerine TOKİ eliyle yeni binaların inşaatlarına başlanmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum inşa edilen konutlar hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM NE, KONUTLAR NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da Atatürk Bulvarı'nda Emlak Konut tarafından yaptırılan konutların inşaat alanında incelemelerde bulundu. Kurum burada gazetecilere, afetzede vatandaşlara iş yerlerini ve konutlarını teslim etmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, depremden etkilenen iller için tasarladıkları ve hayal ettikleri güne adım adım yaklaştıklarını dile getirdi.

Depremzedelere yuvalarını teslim etmek için 153 bin emekçiyle gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Kurum, şunları kaydetti: "85 milyonluk büyük Türkiye ailesi depremin ilk anından itibaren 'asrın dayanışması' dediğimiz dayanışma çerçevesinde 11 ilimiz için seferber oldular. Vatandaşlarımız için yapılması gereken işi masanın bir tarafından tutmak suretiyle yapmaya gayret gösterdiler. Bu kapsamda tüm hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum.

Yine Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'a, Haluk Bayraktar'a ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bilhassa bu vatana böyle evlatlar kazandıran daima hayrı ve hakkı destekleyen merhum Özdemir Bayraktar ağabeyimizi şükranla yad ediyorum. Depremden etkilenen iller ilk günden bu yana devlet millet birlikteliğinin ortaya konulduğu iller. Bu bölgeyi her zaman yeni milli mücadele alanı olarak gördük." dedi.

Bakan Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında 11 ilde 452 bin konut ve işyeri yapımı için çalışmalara başladıklarını belirterek 101 bin 254 konutun teslim edildiğini açıkladı. 2024 yıl sonuna kadar 200 bin konutu daha teslim etmek için çalıştıklarını bilerten Bakan Kurum devletin tüm gücü ile sahada olduğunu ifade etti. Bakan Kurum yapmış olduğu ziyaretinde vatandaşlarla da bir araya gelerek onların taleplerini dinledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER