Bakan Işıkhan'dan işitme engelli vatandaşlara yanınızdayız mesajı

23-29 Eylül aralığının kapsayan dönemin Dünya İşitme Engelliler Haftası olmasından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir paylaşımda bulundu. Bakan Işıkhan paylaşımında işitme engelli vatandaşlara verilen devlet desteklerinden bahsetti.

Bakan Işıkhan'dan işitme engelli vatandaşlara yanınızdayız mesajı

Devlet tarafından engelli bireylere yaşadıkları sağlık sıkıntısına göre çeşitli desteklerde bulunuluyor. İçinde bulunulan haftanın İşitme Engelliler haftası olmasından dolayı Bakan Vedat Işıkhan verilen bu hastalıktan muzdarip olanlara seslendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyma problemi yaşayan vatandaşlar için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Bakan Işıkhan "İşitme engelli vatandaşlarımızın muayene, tetkik, tedavi süreçlerinden ilaç bedellerini karşılamaya kadar birçok alanda yanındayız. Vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunların çözümünü ve sosyal hayatlarında daha rahat etmelerini sağlayabilmek için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan'dan işitme engelli vatandaşlara yanınızdayız mesajı

VERİLEN DESTEKLERDEN BAHSEDİLDİ

Bakan sözlerinin altında devlet tarafından verilen desteklerin neler olduğunun yer aldığı bir paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı;

"İşitme engelli vatandaşlarımıza sağlık uygulama tebliği kapsamında bir çok hizmet sunuyoruz. Muayene, tetkik ve tedavi, işitme cihazı ve biyonik kulak, algılayıcı hücrelerin zarar görmesi ya da olmamasından kaynaklı ileri derecede işitme kaybı yaşanması halinde, "Beyin Sapı İmplant", işitme tedavisinde kullanılan ilaç bedellerini karşılıyoruz"

Türkiye'de on binlerce insanın işitme kaybı sıkıntısı çektiği biliniyor. Bu kişiler çeşitli yöntem ve tedaviler ile hayatlarına devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER