Bakan Işıkhan'dan CHP'li belediyelere: Borçları tahsil etmek durumundayız

Son dönemlerde sıkça dile getirilmeye başlanan yerel yönetimlerin borçları konusu ile ilgili devlet kurumlarından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına ek olarak bir açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.

Bakan Işıkhan'dan CHP'li belediyelere: Borçları tahsil etmek durumundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında CHP ile devam eden yerel yönetim gerilimine dair söylemlerde bulunmuştu. Erdoğan CHP'li belediyelerin borçlarının çoğaldığını ve tahsil edilme işlemine başlanacağını ifade etmişti.

BAKAN IŞIKHAN'DAN CUMHURBAŞKANINI ONAYLAYAN AÇIKLAMA

Ses getiren açıklamaya bir destekte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Konuya sigorta primleri özelinde yaklaşan Bakan Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.

Bakan Işıkhan en önemli gelir kaynaklarının sigorta primleri olduğunu ifade ederek "Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliği için istihdamı artırmak, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek durumundayız. Bu noktada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi.

"GEREKEN TÜM ADIMLARI ATMAYA KARARLIYIZ"

Bu bağlamda yerel seçimler öncesi belediyelere çağrı yaptıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği doğrultuda belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız" şeklinde konuştu.

31 Mart seçimleri sonrasında CHP'ye geçen belediyeler yurt genelinde belediyelere dev pankartlar asarak mevcut borçlarını ilan etmişti. Bu akım ise uzun süre gündem olmuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER