Bakan Işıkhan Üçlü Danışma Kurulu toplantısında konuştu! İnsan olmadan emek olmaz, iş olmaz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Üçlü Danışma Kurulu toplantısında iş hayatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyon ve maaş zamlarına değinen Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından detayları derledik.

Bakan Işıkhan Üçlü Danışma Kurulu toplantısında konuştu! İnsan olmadan emek olmaz, iş olmaz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Üçlü Danışma Kurulu toplantısında konuştu. Çalışma barışının ve endüstri ilişkilerinin geliştirilmesi, çalışma hayatına yönelik mevzuat çalışmalarının ve uygulamalarının izlenmesi amacıyla oluşturulan Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıl aranın ardından "Türkiye Yüzyılında Sosyal Diyalog" gündemiyle Bakan Vedat Işıkhan'ın başkanlığında toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre toplantı 2,5 saat sürdü ve gündem konularına göre bağlı ve ilgili kurumlar ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcileriyle bir araya gelindi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN GAZZE VURGUSU

Toplantıda konuşan Bakan Işıkhan, Gazze'de bir hastanenin hedef alınması sonucunda, başta masum çocuklar, hasta ve yaralılar olmak üzere yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin bir infial duyduğunu ve bu saldırıları en şiddetli biçimde kınadığını bildirdi. Üçlü Danışma Kurulu'nun "Çalışma Hayatı" gündemiyle en son 2018'de toplandığını hatırlatan Işıkhan, "Sosyal diyalog ve istişare anlayışımızın gerektirdiği şekilde, bundan sonraki süreçte Üçlü Danışma Kurulu gibi sosyal diyalog mekanizmalarımızı düzenli olarak işletme niyetindeyiz. Bugün de yine aynı niyetle çalışma hayatı gündemine dair sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirmek üzere bir aradayız. Sizlerden gelecek talepler doğrultusunda, gerekirse alt çalışma grupları da belirleyebiliriz." dedi.

ASGARİ ÜCRETLİNİN ENFLASYONDAN KORUNACAĞI BİLDİRİLDİ

Asgari ücreti, çalışanı ve işvereni koruyacak tedbirler alarak artırdıklarını belirten Bakan Işıkhan, ilerleyen zamanlarda enflasyonu da kontrol altına alarak Türkiye’yi yatırım ve istihdam alanlarında daha da iyi bir noktaya taşımayı hedeflediklerinin altını çizdi.

bakan-isikhan-uclu-danisma-kurulu-toplantisinda-konustu-insan-olmadan-emek-olmaz-is-olm.jpeg

Çalışma hayatını, tüm unsurlarıyla kucaklayan bir yaklaşımla, ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme alanlarında tüm kurum ve paydaşlarla birlikte ortak hedeflere yürüdüklerine dikkati çeken Bakan Işıkhan, Türkiye'nin, ileri teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli, geniş pazarlı, istihdamı artıran doğru üretim alanlarının desteklenmesiyle en büyük küresel sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline geleceğini ümit ettiklerini vurguladı.

"İNSAN OLMADAN EMEK OLMAZ, İŞ OLMAZ"

Bakan Işıkhan, "Çalışma hayatına ait endüstri ilişkileri, sosyal güvenlik sistemleri, ilgili yapılar ve kurallar geçmiş yıllara kıyasla çok hızlı gelişim ve değişim sürecindedir. Teknolojik gelişmelerin emek piyasaları için yıkıcı olduğu ve dijital emeğin insan emeğinin yerini alacağı düşünülmektedir. Ancak şartlar ne olursa olsun insan olmadan emek olmaz, iş olmaz. Dijital süreçlerin de yine insanlar tarafından yönetileceği unutulmamalıdır." ifadelerine yer verirken "Birlikte çalışıp çalışma hayatımızı, işçi ve işverenlerimizi güçlendirmek, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak hepimizin ortak hedefidir. Hedeflerimize giden yolda ise sosyal diyalog, vazgeçilmez unsurumuzdur. Sosyal alanda çatışmayı değil uzlaşmayı merkeze alan yaklaşımımız demokrasi ve bütünleşmeyi de beraberinde getirecektir." dedi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI GELDİ

Asgari ücretin oybirliği ile hem işçi hem işveren temsilcilerinin desteğinin alınarak açıklandığını hatırlatan Bakan Işıkhan, "2 milyon işverenimizden 1,7 milyonunun bu destekten yararlandığını gördük. Hedefimiz aralık ayında 2024 yılına ilişkin asgari ücret tutarlarını da temmuz ayı asgari ücretinin belirlenmesi sürecinde olduğu gibi tam bir uzlaşı ile belirlemek olacaktır. İşverenler ve işçi temsilcileri inşallah bir araya geldiğimizde yine hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sıklıkla vurguladığı gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER