Bakan Işıkhan geri ödeme listesine alınan yeni ilaçları açıkladı

Yaşadığı sağlık probleminden dolayı hastanelerde tedavi gören vatandaşlara aldıkları ilaçlar konusunda çeşitli destekler sağlanıyor. Yapılan hizmetler arasında geri ödeme sistemine alınan ilaçların artırılması da yer alıyor.

Bakan Işıkhan geri ödeme listesine alınan yeni ilaçları açıkladı

Vatandaşlar bütçelerine olumlu yönde yansıyan geri ödeme sistemindeki ilaçların listesinin genişletilmesi haberlerini yakından takip ediyor. Konu ile ilgili resmi bilgiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından veriliyor.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN SGK'NIN YENİ KARARINI DUYURDU

Bakan Vedat Işıkhan sosyal medya hesabı üzerinden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan SGK'nın aldığı yeni kararı duyurdu. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada 39 yeni ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu.

Bakan Işıkhan geri ödeme listesine alınan yeni ilaçları açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan gelişmeyi "Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim" sözleri ile paylaştı.

HASTALAR İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

Ülkemizde her gün yüz binlerce ilaç tüketildiği biliniyor. Bu ilaçlar arasında bazıları ücret ve temin konusunda hastalara sıkıntı yaşatabiliyor. Bu nedende SGK belirli dönemlerde yaptığı açıklamalarda önemli hastalıklar da kullanılanlarda dahil olmak üzere bir çok ilacı geri ödeme listesine aldıklarını açıklıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER