Bakan Işıkhan: “Asgari ücrette işçiyi ve işvereni memnun edecek rakam gündeme gelecek”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamuoyunun merakla beklediği asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasında asgari ücrette rakamın işçiyi ve işvereni memnun edecek bir seviyede olacağını söyledi.

Bakan Işıkhan: “Asgari ücrette işçiyi ve işvereni memnun edecek rakam gündeme gelecek”

Bakan Işıkhan, AA Editör Masası yayınına katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Işıkhan, yeni asgari ücretin 2025 yılından itibaren geçerli olacağını söyledi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun aralık ayının başında sürece başlayacaklarını ifade eden Bakan Işıkhan, “Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum" dedi.

SÜREÇ ARALIK’TA BAŞLIYOR

Bakan Işıkhan, açıklamasında asgari ücret için çalışmaların aralık ayında başlayacağını ifade ederek, “Asgari ücretin belirlenmesi tek başımıza hükümet olarak elimizde olan bir konu değil. 2025 yılından itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu var, aralık ayı başında bu süreci başlatacağız” ifadesini kullandı.

MEMNUN EDECEK RAKAM GÜNDEME GELECEK

Kamuoyu, 2023 yılının sonunda belirlenen ve bu yıl içerisinde 17 bin 2 TL olarak ödenen asgari ücretin kaç TL olacağını merak ediyor. Çünkü asgari ücret yıl sonuna doğru hızla erimeye başlarken, vatandaşların alım gücü de düşmeye başladı. Bakan Işıkhan, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu kararı alırken enflasyonun oranını, ekonomik büyümemizi, iş gücü piyasamızın ihtiyaçlarını ve son olarak vatandaşlarımızın yaşam standartlarını göz önüne alarak bu ücreti belirlemekte.

Çalışanların satın alma gücünü korumak önemli. Ekonomimizin genel istikrarına zarar vermeyecek bir düzeyde belirleneceğini umut ediyorum”

Konuya ilişkin açıklamasının devamında asgari ücreti minimum ücret olarak belirlediklerini ifade eden Bakan Işıkhan, işverenlerin asgari ücret üzerinde de artış yapabileceklerini vurguladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER