Bakan Göktaş’tan kadın istihdamına ilişkin açıklama

Aile ve sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, kadın istihdam oranını yüzde 36,2’ye çıkartmak istediklerini belirtti.

Bakan Göktaş’tan kadın istihdamına ilişkin açıklama

Bakan Göktaş, kadın istihdam oranının yüzde 36,2’ye yükseltilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Son rakamları paylaşan Bakan Göktaş 2028 yılının sonuna kadar kadın işgücüne katılma oranının yüzde 40,1’e istihdam oranının ise yüzde 36,2’ye çıkarılmak için mücadele edileceğini söyledi.

"ÜLKEMİZİN GÜÇLENMESİ DEMEKTİR"

Kadınların istihdam oranının artırılması için yapılan çalışmaların sonuç verdiğini söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yaptığı açıklamasında, “Kadınların emeğiyle, becerisiyle, azmiyle ve üretkenliğiyle attığı her adım ülkemizin güçlenmesi demektir” ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Bakan Göktaş, Kadın Girişimciler Günü'nü kutlayarak 2028 yılı sonuna kadar kadınların istihdama katılma oranını yüzde 36,2'ye çıkartmayı planladıklarını açıkladı.

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Kadının büyüttüğü bir işin yalnızca kendisine ve ailesine değil, çevresine, ülkesine ve hatta dünyaya fayda sağlayacağını belirten Bakan Göktaş, “Kadınların sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel hayatın her alanına eşit katılımlarının sağlanması ülkemizin topyekûn kalkınmasının anahtarı rolündedir. Bu inançla Bakanlık olarak, kadınların istihdamda, girişimcilikte, karar alma ve temsil mekanizmalarında daha çok yer almalarını sağlayacak adımlar atıyoruz. 12. Kalkınma Planımızda belirtilen hedefler çerçevesinde, 2028 yılı sonuna kadar, kadın işgücüne katılma oranının yüzde 40,1'e, kadın istihdam oranının ise yüzde 36,2'ye yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Yapılan araştırmalar sonucunda 2030 yılına kadar yeni iş alanlarının oluşacağını belirten Göktaş, “Günümüzün hızla gelişen ileri teknolojileri, bilgiye hızlı erişim kolaylığı sağlarken, aynı zamanda kadın-erkek eşitsizliği, haksız rekabet ve bilgi kirliliği gibi riskleri de beraberinde getiriyor. Bu noktada kadınların dijital okuryazarlık ve teknolojik becerilerinin artırılması büyük bir önem arz ediyor. Dünyada kadınların ileri teknolojilerin alt yapısını teşkil eden STEM olarak tanımlanan, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında yüzde 30 civarında, yapay zekâ iş gücünde ise yüzde 26 oranında yer aldığını görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER