Bakan Göktaş açıkladı! 6,3 milyar TL tutarında yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylıklarına yönelik açıklamalarda bulundu. 6,3 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylığının hesaplara yatırıldığını duyurdu.

Bakan Göktaş açıkladı! 6,3 milyar TL tutarında yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik çeşitli maddi destek ödemeleri sağlanıyor. Bu kapsamda yaşlı ve engelli aylıklarının Şubat ayı ödemeleri hesaplara yatırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 3,5 milyar lira yaşlı aylığı ve yaklaşık 2,8 milyar lir engelli aylığı olmak üzere 6,3 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıkları Şubat ödemesi hesaplara aktarıldı.

Ocak ayı memur maaşlarında yapılan yeni düzenleme ardından yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik bakanlık tarafından yapılan ödemeler de artarken, konuyla ilgili Bakan Göktaş, sosyal yardım aylık ödemelerinde yüzde 50'ye yakın artış olduğunu belirterek; yaşlı aylıklarının 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1874 liradan 2 bin 797 liraya çıkarıldığını aktardı. Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıkları ise 2 bin 811 liradan 4 bin 196'ya yükseldi.

‘’HER ALANDA YANLARINDAYIZ''

Açıklamasında Şubat ayında toplamda 6,3 milyar liranın yaşlı ve engelli hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını söyleyen Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata etkin ve tam katılımları için çalışmalarını sürdürdüklerini ve sosyal hayatta her alanda yanlarında olduklarını vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER