Bakan Fidan açıkladı: Iraklı vatandaşlar için Eylül'de vize muafiyeti başlıyor

Türkiye'nin ülke içinde olduğu kadar sınır komşuları ile arasındaki diplomatik ilişki yakından takip ediliyor. Terör konusu ile sürekli gündemde gelen Irak ile ülkemiz arasında bugün ses getirecek bir anlaşmaya varıldı.

Bakan Fidan açıkladı: Iraklı vatandaşlar için Eylül'de vize muafiyeti başlıyor

Bölücü terör örgütlerinin yuva yaptığı ve ABD'nin yıllarda sürdürdüğü savaştan dolayı istikrar bir görünümde olan Irak, ülkemiz ile ilişkisine önem veriyor. Bu kapsamda Irak'ın mevcut hükümeti ile Ankara arasında bir süredir ortak hareket etme adına çalışmalar yürütülüyor.

İKİ İSİM İŞ BİRLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Bu kapsamda Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek için Ankara'ya geldi. Her iki isim yaptıkları görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

Bakan Fidan her iki tarafında askeri ve güvenlik işbirliği ile terörle mücadeleye dair mutabakat zaptı imzalandığını, bunun tarihi önemde olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın tarafların teröre karşı ortak hareket etme haricinde bir karar daha aldığını duyurdu.

O IRAKLILAR EYLÜL'DE VİZESİZ ÜLKEMİZE GELECEK

Türkiye ve Irak taraflarının anlaşması ile birlikte 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklı vatandaşlara 1 Eylül'den itibaren Türkiye'ye vizesiz olarak gitme fırsatı tanındı. Türkiye'nin bu anlaşmanın ardından Irak ile diplomatik ilişkisini sürdürmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER