Bakan Fidan ABD-İran çatışmasını değerlendirdi! Durum iyi değil

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından yapılan açıklamalarda ABD ile İran arasında süren çatışmaya ilişkin değerlendirmelere yer verildi. Durumun iyi olmadığından bahsetti.

Bakan Fidan ABD-İran çatışmasını değerlendirdi! Durum iyi değil

Bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından katılım sağladığı canlı yayında ABD ve İran arasındaki çatışmaya dair açıklamalara yer verildi. ABD'nin ateşle oynadığını vurgulayan Fidan, "Ateşle oynadığınız zaman o ateş her an yangına dönüşebilir. Kontrol altına alınamayabilir. Burada bir riskle karşı karşıyayız. Bu kontrol altına alınamamazlık meselesi bir tehdit olarak karşımızda duruyor." şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Bununla birlikte Türkiye olarak bölgesel ortaklarla ve ABD ile sürekli görüşüldüğünü dile getiren Fidan, "Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz." şeklinde ifadelere yer verdi.

DURUM İYİ DEĞİL DEDİ!

Canlı yayında önemli noktalara değinen Fidan, bu çerçevede İsrail'in, dünya kamuoyuna yalan söylemekten vazgeçtiği zaman kendini güvende hissedeceğini ifade ederek, "İsrail güvenlik peşinde değil. İsrail daha fazla toprak peşinde. Filistinlilere kendi devletini verdiği gün zaten İsrail güvende olacak." dedi.

Bununla birlikte de bölge ülkeleri olarak sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade ederek "İki devletli çözümü gündeme getirirken bu sefer farklı olarak, metodolojik olarak da garantörlük mekanizmasını öne sürmemizin arkasında bu yatıyordu." şeklinde değerlendirmelerini yaptı.

SONRAKİ HABER