Bakan Bayraktar doğalgaza zam konusu hakkında konuştu

Havaların giderek soğuması ısınma konusunu yeniden gündeme getirdi. Kış aylarında insanların doğalgaz almaya daha ağırlık verecek olması nedeniyle akıllarda bir zam olup olmayacağı beklentisi oluştu.

Bakan Bayraktar doğalgaza zam konusu hakkında konuştu

Eylül ayının sonlarına doğru girilirken yurdun bir çok yerinde hava sıcaklıklarında düşüşler başladı. Yıl sonuna doğru bu düşüşün giderek artması beklenirken konut ve iş yerlerinde ısınma konusunun yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

Sık sık gelen zamlardan dolayı maddi olarak zor bir süreçten geçen vatandaşlar ise yaklaşan soğuklar öncesinde doğalgaza bir zam gelip gelmeyeceğini düşünmeye başlamıştı. Habertürk'te bir programa katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar bu konuya dair düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı.

"MÜMKÜN OLDU KADAR..."

Bakan Bayraktar kendisine bir zam olup olmayacağı şeklindeki soruya "Bu süreçte öncelikli çalıştığımız alanlardan bir tanesi aynı zamanda enflasyonla mücadele. Enerji fiyatlarının enflasyon etkisini göz önünde bulundurarak çalışıyoruz. Enflasyonun aşağı gidişini hızlandırmak için bu süreci mümkün olduğu kadar zamsız götürmek istiyoruz" dedi.

Bu söylemlerin ardından kesinlikle bir zam olmayacağı şeklinde bir ihtimal bulunmazken hükümetin zam niyetinde olmadığı da öğrenilmiş oldu. Ülkemizde her geçen ay azalan enflasyon oranına paralel olarak Bakanlığın nasıl bir adım atacağı zaman içinde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER