Bakan açıkladı: OSB'lerde izinsiz devir veya kiralama işlemlerine sıkı tedbir alınacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OSB'lerde gayrimenkul geliri elde etme amaçlı izinsiz devir veya kiralama işlemleri konusunda sıkı tedbirler alınacağını duyurdu.

Bakan açıkladı: OSB'lerde izinsiz devir veya kiralama işlemlerine sıkı tedbir alınacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş insanları ile bir araya geldi.

Toplantıya Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, ilçe belediye başkanları, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Yavuz Ünal ve iş insanları katıldı.

BAKAN KACIR: ''OSB'LERDE İZİNSİZ DEVİR VEYA KİRALAMA İŞLEMLERİNE SIKI TEDBİR ALACAĞIZ''

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yönetmeliğinde bir değişiklik yayınladıklarını belirten Bakan Kacır, reform niteliğinde değişiklikleri kamuoyuyla paylaştıklarını, hedeflerinin önümüzdeki dönemde sanayi alanlarının yatırımcılara tahsisini hızlandırmak, organize sanayi bölgelerinin ön tahsis yoluyla kaynak geliştirmelerini sağlayacak düzenlemeler yapmak olduğunu ifade etti. Tüm Türkiye'deki OSB'lerde henüz tahsis edilmemiş tüm sanayi alanı envanterinin her ayın ilk pazartesi günü sanayicilerin erişimine çevrim içi ortamda açılmasını sağlayacaklarını ifade eden Bakan Kacır, böylelikle önümüzdeki dönemde Türkiye'nin tüm OSB'lerinde sanayi yatırımlarının hızlanmasına vesile olacaklarını dile getirdi. Şeffaflık vurgusu yapan Bakan Kacır, "OSB'lerde gayrimenkul geliri elde etme amaçlı izinsiz devir veya kiralama işlemleri konusunda çok daha sıkı tedbirler alacağız ve bunlara asla izin vermeyeceğiz" dedi. Söz konusu ilave tedbirlerin de ilerleyen günlerde duyurulması bekleniyor.

SONRAKİ HABER