Ayşe Berris Ekinci kimdir? Ayşe Berris Ekinci ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı. Yayınlanan atama kararlarında Dışişleri Yardımcılığı için alınan kararlar dikkat çekti.

Ayşe Berris Ekinci kimdir? Ayşe Berris Ekinci ne iş yapıyor?

Son günlerde önemli kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik atama kararları alınmaya devam ediliyor. Alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandıktan sonra Resmi Gazete ile kamuoyuna bildiriliyor.

BAKAN YARDIMCILIĞINA 3 İSİM

Aynı şekilde gece saatlerinde yayınlanan son sayıda benzer kararlar alındığı görüldü. Bazı genelde ve farklı türdeki kararlara ek olarak atama kararlarının da yer aldığı öğrenilen sayıda dikkat çeken atamalardan birisi Dışişleri Bakanlığı'na yapılanlar olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bakan Yardımcılığı'na Nuh Yılmaz, Burhaneddin Duran ve Ayşe Berris Ekinci olmak üzere 3 isim atandığı görüldü.

Atanan isimlerden Berris Ekinci'nin kim olduğu merak konusu oldu. Atanan isimler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin yaptığı araştırma sonucu Berris Ekinci'nin önemli görevlerde bulunmuş bir diplomat olduğu öğrenildi.

AYŞE BERRİS EKİNCİ KİMDİR?

Berris Ekinci Türk Diplomattır. Ekinci 1994 yılında Dışişleri Bakanlığına girdi. Daha sonrasında 2007-2010 yılları arasında Enerji Daire Başkanlığı'nda şube müdürü ve daire başkanı olan Ekinci 2010-2011 yılları arasında Marsilya Başkonsolosu, 2012-2016 yılları arasında ise Enerji ve Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı gibi görevlerde yer aldı.

30 Kasım 2016 - 1 Nisan 2021 tarihleri arasında ülkemizin Küba - Havana Büyükelçisi olan Ekinci bu süreçte özellikle ABD'nin Küba'ya uyguladığı ambargolara karşı açıklamalarda bulundu.

Ayşe Berris Ekinci ve atanan isimlerin kısa sürede görevlerine başlaması bekleniyor.

SONRAKİ HABER