AYM Can Atalay kararını verdi! İkinci hak ihlali kararı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurul'u, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hayat Milletvekili Can Atalay için bugün toplandı. Oy çokluğu ile Atalay'a hak ihlali kararı verildi.

AYM Can Atalay kararını verdi! İkinci hak ihlali kararı

Tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın AYM'ye hak ihlali başvurusunda karar çıktı. AYM Genel Kurulu, bugün Can Atalay için toplandı.

Milletvekili Can Atalay'ın, tahliyesi ve hakkındaki yargılamanın durması isteminin reddedilmesi üzerine yapılan ikinci hak ihlali başvurusu, bugün AYM Genel Kurulu'nda değerlendirildi. Can Atalay, Gezi Parkı davası nedeniyle hüküm giymiş ve tahliyesi ve hakkındaki yargılamanın durması isteminin reddedilmesi üzerine ikinci hak ihlali başvurusunu AYM'ye yapmıştı.

3 KARŞI OY İLE OY ÇOKLUĞUYLA KARAR VERİLDİ

AYM Genel Kurulu, bugün Can Atalay'ın başvurusunu ele aldı. AYM, Anayasa'nın 67. maddesinde güvence altına alınan 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' hakkı ile 19'uncu maddesinde güvence altına alınan 'kişi hürriyeti ve güvenliği' hakkının 3 karşı oy ile oy çokluğuyla ihlal edildiğine karar verdi.

Yani Can Atalay'a ikinci kere siyasi faaliyette bulunma, kişi hürriyeti ve güvenliği ile bireysel başvuruda bulunma haklarının ihlal edildiği kararı verilmiş oldu. AYM Genel Kurul'u ayrıca, Atalay'a verilen ikinci hak ihlali kararı yanı sıra 100 bin lira tazminat ödenmesine de hükmetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER