ATO Heyeti ile Kosova Başbakanı Albin Kurti bir araya geldi!

Çalışma ziyareti için Kosova’da bulunan Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Heyeti ile beraber Kosova Başbakanı Albin Kurti'yi ziyaret etti. Ziyarette önemli değerlendirmelerde bulunuldu.

ATO Heyeti ile Kosova Başbakanı Albin Kurti bir araya geldi!

Çalışma ziyareti için Kosova’da bulunan Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Balkan Ülkeleri Kültürel Araştırmalar ve Eğitim Vakfı’ndan (BALKAN VAKFI) oluşan heyet, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Kosova-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Enis Kervan ve Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçiliği Ticaret Müşavir Yardımcısı Gözde Eroğlu ile birlikte Kosova Başbakanı Albin Kurti’yi ziyaret etti.

Kosova Başbakanlık Binası’nda gerçekleşen ziyarette konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin ikinci büyük odası olan ATO’nun 160 bin üyesini temsil eden bir heyetle Kosova’da bulunduklarını ve iki ülkenin ticari ve yatırım ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

''ZİYARETİMİZDE KOSOVA EKONOMİSİ HAKKINDA BİLGİ ALDIK''

Ankara ekonomisi hakkında bilgi veren ATO Başkanı Baran, “Ziyaretimizde Kosova ekonomisi hakkında bilgi aldık. Tarım, sanayi üretimi ve turizm sektörlerinin işbirliğine açık olduğunu gördük.

ato-kosova-basbakan-albin-kurti-5.jpeg

Kalbi yakınlık duyduğumuz Kosova’da kardeşlerimizle neler yapabileceğimizi öğrenmeye geldik. Ticaretimizi ve yatırım ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi. Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı da, ATO heyetinin ziyaretinde Kosova’nın üretim ve ihracatına yönelik yatırımlar konusunda işbirliği olanaklarının ele alındığını söyledi.

ato-kosova-basbakan-albin-kurti-1.jpeg

''ÇOK ÖZEL İLİŞKİLERİMİZ MEVCUT''

Kosova Başbakanı Albin Kurti ise Kosova olarak Türkiye ve ATO üyeleriyle işbirliğini derinleştirmek için hazır olduklarını ifade ederek “Tarihi ve kültürel ilişkilerimizi unutmamamız gerekir. Çok özel ilişkilerimiz mevcut” dedi. Kurti, “Bütçemizde sağlık, eğitim, tarım ve savunma alanlarına ağırlık vermek istiyoruz. Bu alanlarda iletişimi ve işbirliğini artırmak istiyoruz. En kısa zamanda da ülkenize bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ato-kosova-basbakan-albin-kurti-7.jpeg

ATO Başkanı Baran, Ankara’dan Kosova’nın Başkenti Priştine’ye direkt uçuş hattı konulması konusunda Türk Hava Yolları’ndan (THY) talepte bulunduklarını bildirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER