ATO Başkanı Baran İsrail'e tepki gösterdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran İsrail-Gazze savaşı ile ilgili açıklama yaptı. Konuşmasında İsrail'e tepki gösteren Baran, “Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işleniyor" dedi.

ATO Başkanı Baran İsrail'e tepki gösterdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, İsrail'in Gazze'de insanları katlettiğini dile getirdi. İsrail'in insanlık suçu işlediğini söyleyen Baran, "“Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işleniyor. Filistin halkına yönelik saldırılar bir an önce durmalı ve bölgeye insani yardımlar dört koldan ulaştırılmalıdır” dedi.

screenshot-6.jpg

"GAZZE'DE TÜM DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR"

ATO Başkanı Gürsel Baran, yaptığı yazılı açıklamada İsrail’in başlattığı Gazze bombardımanıyla masum sivil halkı hedef almasına tepki gösterdi. İsrail’in başlatması beklenen kara harekatıyla bu acı tablonun daha da vahim hale geleceğini kaydeden Baran, “Bebek, çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeksizin üzerine bombalar yağdırılan Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işleniyor.

fb1a85e1-c080-4ad8-893b-3e1d7aae1691.jpg

Hastanelerde küvözlerde bebekler, cihazlara bağlı hastalar varken elektrik verilmiyor, gıda, su, yakıt hiçbir yardım ulaştırılamıyor. İsrail’in başlatması beklenen kara harekatıyla bu acı tablo daha da vahim hale gelecek.

Tarihe insanlığın yüz karası olarak geçecek bir tablo ile karşı karşıyayız. Uluslararası kuruluşlar bir an önce devreye girmeli, Filistin halkına yönelik saldırılar bir an önce durdurulmalı ve bölgeye insani yardımlar dört koldan ulaştırılmalı. Bölgeye bir an önce kalıcı barış ve huzurun gelmesini diliyorum” dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER