Ankara'ya önemli diplomatik ziyaret! Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Salı günü başkente gelecek

Başkent Ankara'da diplomasi trafiği yoğun bir şekilde devam ediyor. Devlet başkanlarının ziyarette bulunduğu kente, Salı günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas gelecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirecek.

Ankara'ya önemli diplomatik ziyaret! Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Salı günü başkente gelecek

Başkent Ankara'da, yoğun diplomasi trafiği sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için devlet başkanları Ankara'ya ayak basıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yoğun mesaisi sürerken, bugün yayımlanan habere göre Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Salı günü Ankara'ya gelecek.

FİLİSTİN DIŞİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPTI!

Antalya Diplomasi Fuarı'nda (ADF) açıklamalarda bulunan Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu.

Salı günü başkent Ankara'ya gelecek olan Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gazze'de yaşanan son gelişmeleri ele alacak.

‘’TEK YETKİLİ VE MEŞTU YÖNETİM FİLİSTİN YÖNETİMİDİR''

Konuyla ilgili açıklamasında Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Gazze'de bundan sonra da çalışacak tek yetkili ve meşru yönetimin Filistin yönetimi olduğunu belirterek, Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de Filistin yönetimi olacağını vurguladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Salı günü başkent Ankara'ya yapacağı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik saldırılarının ele alınması ve bölgede huzur ve barışın sağlanması için atılabilecek adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER