Ankara Akköprü’deki Karayolları arsası ve Kalamış Yat Limanı özelleştirildi!

15 Eylül tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında yapılan özelleştirme işlemleri ilan edildi. Yayımlanan kararlar arasında Kalamış Yat Limanı ve Akköprü'de yer alan Karayolları arsası da yer aldı.

Ankara Akköprü’deki Karayolları arsası ve Kalamış Yat Limanı özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığına Ait Kararlar (Karar Sayısı: 8963, 8964, 8965, 8966, 8967), 15 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yayımlanan kararlar kapsamında uzun süredir beklenen özelleştirme kararları sonuca bağlanmış oldu.

KALAMIŞ YAT LİMANI İHALESİ SONUCU NE OLDU, İHALESİNİ KİM ALDI, KAZANDI?

Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için özelleştirme kararı Resmi Gazete'de çıktı. 15 Eylül tarihli karara göre Vahit Karaarslan'a 40 yıllığına satışı onaylandı.

Ankara Akköprü’deki Karayolları arsası ve Kalamış Yat Limanı özelleştirildi!

Kalamış Yat Limanı, Ankara Akköprü’deki 32.9 bin metrekarelik Karayolları arsası, Didim’deki bazı alanlara yönelik özelleştirme ihalelerinin onayları Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Akköprü’deki Karayolları arsası ve Kalamış Yat Limanı özelleştirildi! - Resim : 2

Buna göre Türkiye'nin ikinci, İstanbul'un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın işletmesini Vahit Karaarslan yapacak.

Kalamış Yat Limanı için Koç Holding tarafından da teklif verilmişti. Vahit Karaaslan tarafından verilen teklif en yüksel teklif olarak ilk sırada yer aldı. Karaslan tarafından verilen teklife rağmen sözleşme imzalamaması durumunda ihalenin kazananı en yüksek 2. teklif sahibi Can Kültür Sanat Eğitim Kurumlarının olacak. Aynı ihalede Didim'de yer alan bazı arsaların özelleştirme kararları da yayımlandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER