AK Partili isim asgari ücret zammına kapıları kapattı: Beklenti olmasın

Milyonlarca insanın beklentisi yükseldikçe hükümet kanadından bu beklentiyi sıfıra indiren açıklamalar geliyor. Verilen demeçler halk tarafından tepki ile karşılanıyor.

AK Partili isim asgari ücret zammına kapıları kapattı: Beklenti olmasın

Memurlara yapılan zamlardan sonra emeklilerin maaşlarında da ufak bir miktarda artış yaşanmıştı. En düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'yi alanların kapsam alanı dışında olmasından dolayı bu konu ile ilgili harekete geçildiği bildirilmişti.

"ÇALIŞMAMIZ YOK"

Konu ile ilgili bu akşam AK Parti kurmaylarının bir toplantı yapacağı haberi emekliler olduğu kadar kendilerine bir zam yapılmayan asgari ücretlileri de heyecanlandırmıştı.

Zamların peş peşe gelmesinden dolayı 17 bin TL tutarındaki maaşlarının geçinmeye yetinmediğini ifade eden vatandaşları üzen açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler'den geldi.

Bir toplantı yapılacağını doğrulayan Güler "Bugün veya yarın emekli maaşlarına düzenlemeyle ilgili toplantı yapacağız. Asgari ücretle ilgili ara zam çalışmamız yok. Böyle bir beklenti olmasın" dedi.

TOPLANTIYA KATILACAK İSİMLER BELLİ OLDU

Maaş artış beklentisi içerisinde olan vatandaşlar bu haberi büyük bir hayal kırıklığı ve tepki ile karşıladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in katılacağı toplantıdan nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER