AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK sonrası yenidoğan çetesi hakkında açıklama!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün yapılan Merkez karar ve Yönetim kurulu (MKYK) toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunarak Yenidoğan Çetesi olayı hakkında bilgi verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK sonrası yenidoğan çetesi hakkında açıklama!

Yenidoğan Çetesi ile ilgili gelişmeler siyasetin en üst seviyesinde konu olmaya devam ediyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün yapılan MKYK toplantısının ardından bazı açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyu takip ettiğini söyledi.

Devletin kurumlarının Yenidoğan çetesi ile alakalı konuda tam bir uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ilgili bakanlıklardan bilgi aldığını aktardı. Bu çetenin kökünün kazınması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiğini aktaran Ömer Çelik buna dair yapılan çalışmalara dikkat çekti.

YENİDOĞAN ÇETESİ HAKKINDA AÇIKLAMA!

Yeni doğan bebekleri öldüren çeteye dair konuşan Ömer Çelik, “Yeni doğan bebekleri öldüren cinayet şebekesiyle ilgili gündemi ve gelişmeleri ve bu şebekeye dönük her türlü girişimi yakından çok ciddi bir şekilde takip ettiklerini kaydeden Çelik, "Kuşkusuz Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız tam bir koordinasyon içerisinde. Bu çetenin tamamen çökertilmesi, varsa benzerlerinin de bertaraf edilmesi için güçlü bir çalışmayı sürdürüyorlar. Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerdeki kabulünde Adalet Bakanımız ve Sağlık Bakanımız kendisine bilgi verdiler ve Cumhurbaşkanımız sonuna kadar tavizsiz bir şekilde bu meselenin üstüne gidilmesi gerektiği konusundaki tutumunu ortaya koydu. Bu şekilde bu yeni doğan çetesinin tümüyle yeni doğan bebekleri öldüren bu cinayet şebekesini tümüyle kazıyacağımızı ve en ağır cezayı almaları için gayret edecek, gayret göstereceğimizi ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

Büyük bir vahşet yaşandığını kaydeden Ömer Çelik, "İddiaların hepsi ayrıntılı bir biçimde inceleniyor. Bunlar nihayetinde çeşitli vatandaşlarımız tarafından, bazı sağlık çalışanları tarafından dile getiriliyor. Bu önemlidir, önemsizdir ayrımı yapılmaksızın hepsi en ayrıntılı bir biçimde inceleniyor. Bununla ilgili vardığımız sonuçları en kapsamlı şekilde muhakkak surette kamuoyuyla paylaşacağız. Çünkü bu yeni doğan bebekleri öldüren bu çetenin diyaloglarında ortaya çıkan vahşet aslında gerçekten her birimizin ömrü hayatında çok nadir rastladığı bir vahşet örneği. Dolayısıyla bahsettiğiniz şekilde çeşitli başka alanlarla ilgili olarak da gündeme geldi. Burada bu işlerin içine bulaşanlar var mıdır, bu iddialar doğru mudur? Bunların hepsinin inceleneceğinden hiç kuşkunuz olmasın. Şöyle bir tartışma yürüyor o da şu: Yani bunları bu hastaneler kapatılır, yarın bir gün aynı kişiler başka isimlerle bunları açar şeklinde, bu konularda da hassasız, bunları da takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yenidoğan Çetesi ile ilgisi olarak adli süreç devam ediyor. Bu konuda sorumlu kişiler yakalanırken bu kişilerin yanında yeni birilerinin olup olmadığı araştırılıyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı bu işlere bulaşan özel hastanelerin de ruhsatlarını iptal etmişti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER