AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e erken seçim yanıtı!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik Özgür Özel’in erken seçim çağrısına yanıt verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e erken seçim yanıtı!

AK Parti’de bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde MYK toplantısı yapıldı. Bu toplantı sona ermeden kamuoyunu bilgilendirmek adına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bazı açıklamalarda bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in özellikle CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e vermiş olduğu erken seçim yanıtı dikkat çekti.

Özgür Özel’in erken seçim çağrısına anlam veremediklerini belirten Ömer Çelik bu konuda Özgür Özel’in daha önce yapmış olduğu açıklamaları ile yanıt verdi. Erken seçim istemeyeceklerini bizzat Özgür Özel’in açıkladığını belirten Ömer Çelik bunun tutarsızlık olduğunu söyledi.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Özgür Özel’in erken seçim çağrısına yanıt veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Özgür Bey, 'Erken seçim talebimiz olmayacak' demişti. Seçimlerin üzerinden çok zaman geçmedi. Demek ki kendilerine ödünç verildiğini düşündüğü oyları hak etmediklerini ve bu sonucu alamadıklarının ifadesidir. Biz bize verilen muhafazakar Kürt demokratlardan ödünç oylar olduğunu biliyoruz. 'Erken seçim istemeyeceğiz, hizmetlerimiz ile vatandaşın huzuruna çıkacağız' demişti. Bu gerçekleşmedi demek ki. Erken seçim yoktur. Erken seçim olunca CHP Genel Başkanı kim olacaktır, tüm tartışma bundan ibarettir" dedi.

TUTARLILIK ELEŞTİRİSİ

CHP’nin normalleşme dönemini başka bir döneme taşıdığını söyleyen Ömer Çelik, "Helalleşmeden normalleşmeye, normalleşmeden cumhura hakaret edenleri himayeye dönüşen bir süreç. Tabii vatandaşımız da bunun notunu vermektedir. Çünkü bu işler uzun yürüyüşler içerisinde tutarlılık gerektirir. Tutarlılık olmadığı zaman herhangi bir şekilde bundan netice alınması mümkün değildir. Sivil siyasetin en yüksek adresi, demokrasinin en büyük taşıyıcısı bugün AK Parti'dir. Türkiye'yi Türkiye Yüzyılı'na taşıyacak irade de AK Parti'de ve Cumhur İttifakı'nda somutlaşmaktadır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamalarının siyaset arenasında nasıl yankılanacağı merak konusu oldu. Özellikle erken seçim konusundaki taleplerin AK Parti tarafından karşılık bulmayacağı net bir şekilde ortaya çıktı. Erken seçim gibi bir gündemin mevcut sistem gereği AK Parti istemeden Türkiye gündemine girmesinin imkanı bulunmuyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER