Ak Parti Sözcüsü Çelik'ten sokak hayvanları yasası açıklaması: Katliam demek yanlış

Günün ilk saatlerinden itibaren ülkenin önde gelen siyasi partilerinin liderleri kendi tabanlarına seslendiği ya da mevcut durumları ile ilgili toplantılar gerçekleştirdi. AK Parti cephesi de yoğun bir gün yaşadı.

Ak Parti Sözcüsü Çelik'ten sokak hayvanları yasası açıklaması: Katliam demek yanlış

İktidar partisi olarak yönetme hakkını elinde bulunduran AK Parti'de parti içi meseleler ve ülke gündeminin ele alındığı bir MKYK toplantısı yapıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yaptı.

ÜLKENİN GÜNDEM MADDESİ BU YASA TEKLİFİ OLDU

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen isim partinin sözcüsü Ömer Çelik oldu. Bir çok konu başlığında önemli ifadelerde bulunan Çelik'in en çok dikkat çeken sözleri başıboş sokak hayvanları yasası ile ilgili oldu.

Muhalefet partileri olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşunun tepki gösterdiği yasa teklifi mecliste görüşülmeye devam ediyor. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Ömer Çelik yasa için katliam benzetmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Ak Parti Sözcüsü Çelik'ten sokak hayvanları yasası açıklaması: Katliam demek yanlış

İnsanların hayvanlar yüzünden zor anlar yaşadığına dikkat çeken Ömer Çelik "Bunun böyle bir katliam yasası gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir. Orada o yasada bir sürü kademelendirme koyulmuş" dedi.

SON ÇARE BU OLACAK

Sürecin belirli aşamaları olacağını söyleyen AK Parti Sözcüsü Çelik O kademelendirme çerçevesinde sahiplendirmeden tutun da barınaklara alınmasına kadar bir sürü mekanizma var, bir sürü kademe var, büyük bir eylem planı var. En sonunda herhangi bir şekilde hastalık yayma tehlikesi olan ya da saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili olarak bu düzenleme söz konusu" diyerek ilk işlemin uyutulma olmayacağını vurguladı.

Hazırlanan teklifte geçtiğimiz günlerde ötenazi kelimesi çıkarılmıştı. Bunun yerinde farklı bir tabir kullanılacak yasa teklifinin yakın zamanda meclisten geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER