AK Parti MKYK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor: Gözler büyük kongre kararında

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacağı öğrenildi. Toplantıda, görüşülecek konu başlıkları merak edilirken detaylar belli oldu. Ayrıca gözler AK Parti'nin 8. Büyük Kongresi için yapılacak açıklamaya çevrildi.

AK Parti MKYK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının tarihi kamuoyu tarafından merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti MKYK'nın hangi tarihte toplanacağı öğrenildi.

Toplantıda hangi konuların masaya yatırılacağı merak edilirken toplantının çerçevesi belli oldu. AK Parti'nin yapacağı MKYK toplantısına ilişkin araştırmalar devam ederken değişim çalışmalarına 31 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan AK Parti, kongre kararı da alacak.

AK PARTİ MKYK TOPLANIYOR: MASADA HANGİ KONULAR VAR?

AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı 3 Eylül Salı günü AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. MKYK'da AK Parti'nin 8'nci büyük olağan kongre kararının alınması beklenirken 2025 ilkbaharı bitmeden kongre takvimi tamamlamayı hedefleyen AK Parti, nüfusu 100 bin üzeri olan il ve ilçelerde kongrelerde daha katılımcı, delegelerin kanaatlerinin alındığı bir yol izlenecek. MYK üyeleri büyükşehirlerdeki kongrelere katılacak. MKYK'da ki değişim inisiyatifi Erdoğan'da olacak. Erdoğan İstanbul ve Ankara il kongrelerine katılacak.

AK Parti'de büyük kongre kararı için 3 Eylül'de yapılacak olan MKYK toplantısında kongre kararı alınarak kongrede yapılacaklar kararlaştırılacak. Kongre kararının alınması ile olağan kongre süreci işletilecek.

SONRAKİ HABER