AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı kimdir?

Başkent Ankara'nın eski ilçesi ve günümüzde komşu şehri olan Kırıkkale'de AK Parti tarafından belediye başkanlığı için aday gösterilen isim Mehmet Saygılı oldu.

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) geçtiğimiz hafta sonu yapılması planlanan fakat Irak'ın Kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmadan dolayı 9 askerimizin şehit olması nedeniyle ertelediği 2024 Yerel Seçimleri İkinci Aday Tanıtım Toplantısını bugün Ankara ATO Kongre Merkezi'ne gerçekleştirdi.

AK PARTİ KIRIKKALE'DE ADAY GÖSTERECEĞİ İSMİ AÇIKLADI

Yapılan aday toplantısında Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'nın komşu şehri Kırıkkale'nin de aralarında olduğu bir çok belediye başkan adayı kamuoyuna duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonucu Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı oldu.

Şu anda Kırıkkale'nin mevcut belediye başkanı olarak görevini sürdüren ve Ak Parti'nin kendi içinde yaptığı istişareler sonucu bir kez daha yapılacak seçimde aday olarak gösterilmesi kararı alınan Mehmet Saygılı'nın hayatı tanıtım toplantısı sonrasında en çok merak edilen konulardan birisi olarak gündemde kendine yer buldu.

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı kimdir?

AK PARTİ 2024 YEREL SEÇİMLERİ KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET SAYGILI KİMDİR?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde bir kez daha aday gösterilen Mehmet Saygılı 1969 yılında Kırıkkale'de dünyaya geldi. Lise hayatının sonuna kadar Kırıkkale'de eğitim hayatını sürdüren Saygılı, lisans eğitimine Erzurum ve ardından İngiltere'de devam etmiştir. Şehir içinde görev yapan bir çok dernekte kurucu üyeliği bulunan ve bu yönü ile de Kırıkkale halkı tarafından bilinen Saygılı evli ve 3 çocuk babasıdır.

Serbest muhasebeci Mali Müşavir ruhsatına sahip olan Mehmet Saygılı 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde AK Parti tarafından aday gösterildiği Kırıkkale Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmış ve 2024 yerel seçimlerinde de AK Partinin yola devam kararı aldığı adaylardan birisi olmuştur.

2019 yerel seçimlerinde %42,02 oy oranıyla birinci olan Saygılı'nın önümüzdeki seçimlerde bir kez daha Kırıkkale Belediye Başkan Adayı olup olmayacağı şimdiden merak konusu oldu.

SONRAKİ HABER