AK Parti ile MHP arasında yerel seçim mutabakatı sağlandı!

31 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere ilişkin yapılan açıklamalara göre AK Parti ile MHP arasında yerel seçim mutabakatın sağlandığı ifade edildi.

AK Parti ile MHP arasında yerel seçim mutabakatı sağlandı!

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler hakkında gelişmeler devam ediyor. CHP tarafından dün 81 il genelinde açıklanan il ve ilçelerin ardından AK Parti ve MHP'nin seçimler hakkında vereceği karar merak ediliyordu. Gündemde yer alan ittifak kararlarına ilişkin söylentiler devam ederken, bugün son dakika bir gelişmesi yaşandı. Yapılan açıklamalara göre AK Parti ve MHP arasında yerel seçimlere ilişkin anlaşmanın sağlandığı öğrenildi.

Bugün MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız tarafından yapılan açıklamalara göre 31 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için ittifak kararının verildiği öğrenildi. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda hangi belediyelerde AK Parti'den, hangi belediyelerde MHP'den aday çıkarılacağı konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

AK PARTİ İLE MHP ARASINDA MUTABAKAT SAĞLANDI!

Konuya ilişkin gelen son dakika açıklaması ile birlikte AK Parti ile görüşmelerin mutabatla yapıldığını söyleyen Yıldız, "30 büyükşehirden 28'inde AK Parti 2'sinde ise MHP aday gösterecek" ifadeleri ile seçim için gerekli olan anlaşmaların sağlandığı öğrenildi. Diğer iller hakkında merak edilenlerin artması hakkında ise "kalan 51 ilin 29'unda ittifak ortak aday gösterecek" denildi.

SONRAKİ HABER