AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri: Meclis’e Siber Güvenlik Başkanlığı getirilecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ömer İleri yaptığı açıklamasında son dönemlerde yaşanan olaylara ilişkin Siber Güvenliği Başkanlığının yakın zamanda meclise getirileceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri: Meclis’e Siber Güvenlik Başkanlığı getirilecek

Yakın zamanda kapatılan Discord uygulamasında yapılan özgürlük adı altındaki söylemlerin topluma zarar verdiğini belirten İleri, konu ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nin bu tür uygulamalara ilişkin düzenlemeleri ortaya koyduğunu belirtti.

Önümüzdeki süreç içerisinde Siber Güvenlik Başkanlığı’nın kısa süre sonra Meclis’e getirileceğini ifade eden İleri, çalışmanın şu an için belirli bir olgunluk seviyesine ulaştığını söyledi.

YETERLİLİK VE MİLLİLİK VURGUSU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri, siber alanda yaşanan tehditlere karşı yerliliğin ve milliliğin sağlanması gerektiğine dikkati çekerek, “Bu yetiyor mu? Yetmiyor. Bunun da ötesinde şu an etkileri devlet sınırlarını aşan o büyük internet devleri dediğimiz firmaların ülkemize oluşturdukları etkilerini bir anlamda yönetmemiz gerekiyor. Bu yetiyor mu? Bu da yetmiyor. Ülkemizdeki dijital ekosistemin daha da üretken hale gelmesi için düzgün bir rekabet ortamını sağlamamız ve sürdürmemiz gerekiyor ama bu da yetmiyor. Bütün bunlara ek olarak bir taraftan da siber güvenlik noktasında almış olduğumuz tedbirleri güçlendirerek devam ettirmemiz ve belli paradigma değişikliklerine gitmemiz gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri: Meclis’e Siber Güvenlik Başkanlığı getirilecek

Ak Parti olarak milli teknoloji hamlesinin bir çatı ve yönlendirici kavram olarak uzunca bir süredir gündemlerinde yer aldığına değinen İleri, bu çerçevede son derece planlı ve programlı bir icra sürecinin yaşandığına değindi.

MECLİS’E GETİRİLECEK

Gelecek süreçte hayata geçecek olan Siber Güvenlik Başkanlığına dair açıklamalarda bulunan İleri, “Gerek kararname yoluyla gerek yasal mevzuat yoluyla önemli bir çalışma hayata geçiyor olacak. Bu çalışma şu an belli bir olgunluk seviyesine geldi. Kısa bir süre sonra inşallah meclisimize getirilecek” dedi.

Sosyal medya mecralarının ilk kurulduğu günlerde ‘ifade özgürlüğü nişanesi' olarak sunulduğuna değinen İleri, bugüne kadar geçen süreç içerisinde bu mecraların iddia edildiği gibi özgür mecralar olmadığının görüldüğünü sözlerine ekledi.

Öte yandan İleri, yaptığı açıklamasının devamında dijital hukuk anlayışının gelişmesi konusunda yaşanan süreçlere olay bazında müdahale etmenin kalıcı sonuç ya da çözüm getirmeyeceğini vurguladı. Diğer yandan yasa dışı kumar sürecinin de ilerleyen süreçteki çalışmalara dahil olacağı ifade edildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER