AK Parti Ankara Milletvekilleri kimlerdir?

Türkiye geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekillerini seçmek için sandık başına gitmişti. Oy sonuçlarına göre il il milletvekilleri listeleri yayımlandı. Peki AK Parti Ankara Milletvekilleri kimler oldu?

AK Parti Ankara Milletvekilleri kimlerdir?

Geçtiğimiz Mayıs ayında vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için sandık başına gitmişti. 14 Mayıs Pazar günü sabah saatlerinde başlayan seçim akşam 17:00'da sona ermişti. İlk turda seçim sonuçlarının kabul edilmemesi sonucu seçim ikinci tura kalmıştı. İkinci tur seçimleri ise 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşmişti.

1117376-941180143.jpg

Seçimlerin sonuçlarına göre AK Parti Meclis’e tam 268 milletvekili gönderecek. En fazla vekili İstanbul’dan çıkaran AK Parti’de aday gösterilen bakanların tamamı ise Meclis’e girmeye hak kazandı. Peki AK Parti Ankara milletvekilleri kimlerdir? 2027 yılına kadar hizmet edecek liste yayımlandı.

ANKARA EN ÇOK MİLLETVEKİLİ ÇIKARAN İKİNCİ İL OLDU

Ankara hem başkent oluşu hem de nüfusu nedeniyle AK Parti'den en çok milletvekilini çıkaran ikinci oldu. Mecliste 268 koltuk kazanan AK Parti'nin Ankara listesi merak konusu oldu. Ankara'nın AK Parti milletvekilleri şu şekilde,

screenshot-7.jpg

YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ - Ankara

JÜLİDE SARIEROĞLU - Ankara

MURAT ALPARSLAN - Ankara

ZEHRANUR AYDEMİR - Ankara

VEDAT BİLGİN - Ankara

LÜTFİYE SELVA ÇAM - Ankara

screenshot-6-001.jpg

ORHAN YEGİN - Ankara

ZEYNEP YILDIZ - Ankara

OSMAN GÖKÇEK - Ankara

KURTCAN ÇELEBİ - Ankara

FUAT OKTAY - Ankara

LEYLA ŞAHİN USTA - Ankara

screenshot-5.jpg

ÖMER İLERİ - Ankara

ASUMAN ERDOĞAN - Ankara

AHMET FETHAN BAYKOÇ - Ankara

SONRAKİ HABER