AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok kimdir?

AK Parti tarafından bugün yapılacak olan aday tanıtım toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayının kim olacağına yönelik merak edilenler attı. Keçiören Belediye Başkanı olarak görevini yürüten Turgut Altınok'un Ankara için aday olup olmadığına yönelik resmi açıklama beklenirken bir yandan Altınok'un siyasi kariyeri merak edildi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok kimdir?

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimler için partilerden adaylık açıklamaları gelmeye başladı. Aday tanıtımları yapılmaya devam ederken AK Parti'nin aday tanıtım toplantısı da 18 Ocak Perşembe günü saat 14.00'da gerçekleşecek.

Aday tanıtım toplantısı öncesi kulislerde AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Turgut Altınok'un gösterileceği bildirilirken seçmen de resmi açıklama beklemeye başladı.

AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TURGUT ALTINOK MU?

Keçiören Belediye Başkanı olarak görevini yürüten Turgut Altınok'un AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterileceği açıklanırken resmi açıklama henüz gelmedi. Saat 14.00 itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı netleşmiş olacak. Bununla beraber seçmenler ‘’Turgut Altınok kimdir, kaç yaşında, nereli, kariyeri nedir?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Turgut Altınok, 1 Nisan 1957 yılında Ankara'nın Bala ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Keçiören Kalaba Lisesi’nde, Azerbaycan'da ise Hukuk eğitimini aldı. Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora payesi bulunan Altınok evli ve 4 çocuk babasıdır.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok kimdir?

25 yaşlarından itibaren ülkü ocaklarında görev alan Turgut Altınok, Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı, Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerinde görev aldı. 12 Eylül darbesinin ardından MHP'den genel sekreterlik görevlerinde bulunan Altınok, 1994 senesinde MHP'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

1999 senesinde yeniden belediye başkan adaylığını kabul etmeyerek partiden istifasını veren Altınok, Fazilet Partisi'ne katılım sağlayarak Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından Saadet Partisi'nin kurulması ve AK Parti'nin kurulmasında fayda sağlayan Turgut Altınok, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanlığına seçildi.

2009 senesinde Türkiye yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile girdiği Büyükşehir Belediye başkan adaylığı yarışını kaybeden Altınok, partisinden gelen yeniden Keçiören Belediye başkan adaylığı teklifini geri çevirdi. Son olarak 2013 senesinde AK Parti'den istifa eden Turgut Altınok, 2019 senesinde yeniden partisine dönerek AK Parti Ankara Keçiören Belediye Başkanlığına seçildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER