Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! 2 bin 392 engelli personel atanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre kamu kurumlarına tam 2 bin 392 engelli personel ataması yapılacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! 2 bin 392 engelli personel atanacak

Engelli vatandaşların devlet tarafından desteklenerek kamu kurumlarında atamalarının yapılmasına tüm hızıyla devam ediliyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kamu kurumlarına yapılacak engelli bireylerin atamalarına ilişkin detayları duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 2 bin 392 engelli personel kamu kurumlarına atanacak. 2024 yılında yapılacak E-KPSS ile engelli kamu personeli atama takviminde tercih aşaması bakanlık tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu.

ÖSYM TARAFINDAN TERCİH KLAVUZU YAYIMLANACAK

Yapılan açıklamada, ÖSYM'nin 10-19 Ocak tarihlerinde tercih kılavuzunu yayımlayacağı belirtildi. Adaylar, tercihlerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapabilecek. Atamalar, E-KPSS'se puanları ve kura yöntemiyle gerçekleştirilecek.

ENGELLİ MEMUR SAYISI 12 KAT ARTTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 21 yıllık dönemde kamudaki engelli memur sayısının 12 kat arttığı ifade edildi. Bakanlık ayrıca, 68 bin 108 engelli personelin kendilerine uygun kadrolara atandığının altını çizerek, 2023 yılının Şubat ayında ise 2 bin 323 engelli personelin atamasının yapıldığını dile getirdi.

Engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar devam ederken E-KPSS ile kamu kurumlarında her geçen gün engelli bireylerin sayısı da arttırılıyor. 2024 yılı kamu kurumlarında engelli personel atamaları bugün itibariyle başladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER