Aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı, ne zamana kadar sürecek, tarihi belli oldu mu?

Sosyal anlamda verilen yardımlar ülkemizde on binlerce insanın hayatını kolaylaştırıyor. Maddi ve manevi olarak devlet tarafından verilen yardımlar ile ilgili sık sık bilgilendirmelerde bulunuluyor.

Aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı, ne zamana kadar sürecek, tarihi belli oldu mu?

Maddi durumu ihtiyaçlarını karşılama noktasında yeterli olmayan ailelere 2022 yılından beri aylık olarak para yardımı yapılıyor. Aile Destek Ödemeleri adlı bu program ile ilgili yardımı alanları sevindirecek bir açıklama geldi. Bu hizmetin ne zamana kadar devam edeceği ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulundu.

ÖDEMELER NE ZAMAN HESAPTA OLACAK?

Bakan Göktaş programın yıl sonuna kadar uzatıldığını ifade ederek ilk ödemelerin ne zaman yapılacağını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş "Ailelerimizden programın uzatılması için yoğun talep vardı. Programın uzatılmasının ardından ilk ödemeleri 9 Ağustos itibarıyla vatandaşlarımızın hesaplarına aktaracağız" dedi.

Bu açıklama ile birlikte sadece birkaç gün sonra Aile Destek Programının yeni ödemesinin gerçekleştirileceği ifade edilmiş oldu. Her yıl 3 milyondan fazla aileye yapılan bu yardım milyonlarca insanın bir nebze de olsa rahatlamasına neden oldu.

Bu ve benzeri ödemelere dair özellikle yardım alan kişilerin ilgili kurumları takip etmesi isteniyor. Öteki durumlarda yanlış bilgiler ile insanların yanlış yönlendirilmesi gibi durumlar yaşanabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER