Aile Bakanlığı Roman vatandaşlar için düğmeye bastı

Aile Bakanlığı, Roman vatandaşların sorunlarını çözebilmek adına düğmeye bastı. Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı gelecek hafta ülkemizde ilk defa Roman vatandaşlar için çalıştay düzenlemeyi planlıyor.

Aile Bakanlığı Roman vatandaşlar için düğmeye bastı

Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamasında Roman vatandaşların sağlık, barınma ve istihdam gibi temel ihtiyaçlarının çözümü için tartışılacağı çalıştaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yapılması planlanan çalıştayda yeni politika önerileri geliştirilerek daha kapsayıcı adımların atılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gelecek hafta Türkiye'de ilk kez Roman vatandaşlar için çalıştay düzenleyecek. Çalıştay, Roman vatandaşların toplumla entegrasyonunu destekleyecek yeni politika ve uygulamaların şekillendirilmesi için önemli bir platform olacak.

SOSYAL HİZMETLERE ERİŞİMLERİ ARTACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada çalıştayın, Roman vatandaşların eğitim, istihdam, sağlık, barınma ve sosyal yardımlar gibi temel ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerilerinin tartışılacağı bir buluşma olacağını belirterek, "Çalıştayda, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler bir araya gelerek Roman toplumu için ortak çözüm stratejileri geliştirecek" dedi.

Roman vatandaşların toplumsal hayata daha etkin katılımı ve sosyal hizmetlere erişimini artırmak için uzun yıllardır çalıştıklarını belirten Bakan Göktaş, "Bu çalıştayla yeni politika önerileri geliştirerek daha kapsayıcı adımlar atmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İL DÜZEYİNDE FAALİYETLER PLANLANACAK

Yeni Roman Strateji Belgesi kapsamında hayata geçirilecek politikalar, yerelleşme vurgusuyla daha etkili bir şekilde uygulanacak. Çalıştayda, yerel yönetimlerin de katılımıyla Roman vatandaşların yaşadığı bölgelerde yapılacak projeler ele alınacak ve il düzeyinde faaliyetlerin planlanması tartışılacak.

Öte yandan önümüzdeki hafta düzenlenmesi planlanan Roman Çalıştayı sayesinde Roman vatandaşların sorunlarının çözülmesi ve toplumsal refahlarının artırılması amaçlanıyor. Çözüm odaklı somut adımların atılmasının planlandığı çalıştayda yeni öneriler ele alınacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER