Aile Bakanı Göktaş: Şiddetin karanlık gölgesini kadınların üzerinden kaldıracağız!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bugün Ankara’da katıldığı programda kadına şiddetle mücadele konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Aile Bakanı Göktaş: Şiddetin karanlık gölgesini kadınların üzerinden kaldıracağız!

Son günlerin de çok konuşulan konularından olan kadına şiddet konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulundu. Ankara’da bir programa katılan Bakan Göktaş kadına şiddet ile mücadele konusunda dünyada eşine benzerine az rastlanan bir kanuna sahip olduklarının altını çizdi.

Kadınların güçlenmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bu konuda bakanlık olarak çok önemli destekler sağladıklarını söyledi. Kadına şiddet ile mücadele konusunda sıfır tolerans noktasında kalmaya devam edeceklerini belirten Bakan Göktaş, şiddetin gölgesini kadınların üzerinden kaldıracaklarını söyledi.

"Cinayetleri engellemek için tüm kuruluşlarımızla etkili bir iş birliği içinde yürüttüğümüz çalışmaları sürdüreceğiz"

Bakan Göktaş, açıklamalarının devamında şunları kaydetti: "Bugün sizlerle olan birlikteliğimiz vesilesiyle hepimizi derinden etkileyen bir sorun hakkında konuşmak istiyorum. Kadına yönelik şiddet. Ayşenur ve İkbal, bu acı gerçek nedeniyle hayatını kaybeden iki genç kızımız. Şunu bütün samimiyetimle dile getirmek isterim ki, bu sorunla mücadelemizi 'sıfır tolerans' ilkesi doğrultusunda büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Bakanlık olarak, bugüne kadar, kadının yaşama, sağlık, güvenlik ve özgürlük gibi temel haklarını ihlal eden şiddet karşısında duruşumuzdan asla taviz vermedik. Bugünden sonra da hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanunu ile bu konuda dünyada eşi benzeri az bulunan hukuki bir düzenlemeye sahibiz. Bugün 2021-2025 dönemini kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planımızla 5 ana hedef, 28 Strateji ve 227 faaliyet kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra, şiddet mağdurlarını koruyucu hizmetleri yaygınlaştırmaya, şiddet uygulayanlara karşı önleyici hizmet modelleri geliştirmeye devam edeceğiz. Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için bu cinayetleri engellemek için tüm kuruluşlarımızla etkili bir iş birliği içinde yürüttüğümüz çalışmaları sürdüreceğiz. Sadece kadınları değil, geleceğimizi etkileyen şiddetle mücadeleyi sizlerle birlikte yürüteceğiz. Şiddetin karanlık gölgesini, kadınların çocukların üzerinden kaldıracağız. Bu vesileyle bir kez daha Ayşenur ve İkbal için Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum."

kadına şiddet ile mücadele konusu son günlerde en çok tartışılan konu oldu. Türkiye’de buna dair çok acı örnekler ortaya çıkınca toplumda bir reaksiyon oluştu. Hafta içinde bu konuda siyasilerden yeni adımlar atılmasına yönelik gelişmeler yaşanması bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görev alanı dolayısıyla bu konunun merkezinde kalmaya devam edecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER